Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD VOL3: Sidrunikastmes pardilihasalat

Järgmise parima pühaderoa valisime Rannamõisa Linnuliha retseptivalikust välja salatite hulgast. Nii isuäratav, et sooviks kohe täna juba järele proovida. Eks seda saab siis peaproovi nime all ka teha. 

Retsepti autoriks on nüüd ka Rannamõisa Linnuliha tegemistega toimetamas kokk, blogija ja endine profisportlane Kristian Neemela. Ta on oma seekordse retsepti osas andnud järgmise kommentaari: "Sidrunikastmes pardilihasalatit on väga lihtne valmistada ja see maitseb väga-väga hästi. Sidruni värskus, sinepi krehvtisus ja mee magusus annavad mõnusa maitsenüansi salatile ja pardilihale. Mõnusat katsetamist!"

SIDRUNIKASTMES PARDILIHASALAT

2 Rannamõisa pardi rinnafileed nahaga
1 tl riivitud sidrunikoort
küüslauku
soola-pipart
80 g metsikut rukolat
peotäis rediseidusid
1 nektariini viljaliha
2 tomatit

Kaste:

4 sl oliiviõli
0,5 sidruni mahl
0,5 tl mett
0,5 tl dijoni sinepit

Pane part, nahaga allpool, külmale pannile ja keera tuli keskmisele astmele. Prae parti seni, kuni pardi nahk on krõbe, pruunista kiirelt ka teiselt poolt ning maitsesta soola, pipra, riivitud sidrunikoore ja hakitud küüslauguga. Mähi pardi rinnafileed fooliumisse ja küpseta ahjus 190 kraadi juures 10-12 minutit. Jahuta.

Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks massiks.

Sega suures kausis rukola, rediseidud, nektariini- ja tomatisektorid ning vala pool kastmest salati hulka. Sega kergelt läbi.

Lõika pardist õhukesed viilud ja aseta serveerimisel salatile ning vala ülejäänud kastmega üle.

Meie lisame Kristiani "Mõnusat katsetamist!" soovitusele, et meeldivat koka kiitmise komplimentide vastuvõtmist. Proovisime juba ise järele ja imehea. Avastasime ka, et kuna hurmaad on praegu just selle õige ja päris küpsusega siis nad sobivad nektariinide asenduseks praegusel ajal imehästi.