Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD vol9: Pitsapirukas

Me armastame küpsetamist ja jumaldame ka Itaalia kööki, sealhulgas pitsat. Seepärast jäi meile Rannamõisa Linnuliha retseptide valikust silma ka pühade aja maitsenaudinguteks sobiv mõnusalt juustune ja mahlane pitsa, mis üllatusena ei näe välja nagu pitsa. Retsepti autor Ragne Värk on oma suurepärase pitsaretsepti osas kirjutanud nii: 

"Alati ei pea olema pitsa traditsioonilise väljanägemisega. Väikese vaheldusena võib valmistada selle ka ciabatta sisemusse – just täpselt nii, nagu see ohtra täidisega pirukas. Tänu rohkele täidisele maitseb see meeldivalt mahlaselt ning täidab parasjagu ka kõhtu. Sobib valmistamiseks ka grillil, sellisel juhul küpseta ciabatta't fooliumis."

PITSAPIRUKAS

1 punane sibul
100 g suitsupeekonit
250 g Rannamõisa hakklihasegu broileririnnalihast
soola, pipart
1 ciabatta
6 sl ketšupit
2 sl hapukoort
100 g mozzarella't
1 sl hakitud tilli
50 g marineeritud kurki
225 g riivitud juustu
2 sl toorjuustu

Haki sibul ja peekon ning prae need pannil läbi. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae hakkliha, maitsesta soola-pipraga.

Lõika ciabatta'l "müts" umbes veerandi jagu maha. Uurista pehme sisu korralikult välja. Püüa pisut uuristada ka äralõigatud saia kaane alt. Määri ciabatta-põhjale 3 sl ketšupit ja hapukoor, seejärel laota peale murendatud mozzarella ning raputa peale hakitud till. Lisa peekoni-sibulasegu ja hakkliha. Seejärel laota peale marineeritud kurgi tükid ning nende peale määri ülejäänud 3 sl ketšupit. Raputa peale pool juustukogusest. Äralõigatud ciabatta kaanealune määri kokku toorjuustuga ning suru see täidetud ciabatta'le. Paki sai fooliumisse ning aseta saiale umbes 15 minutiks peale raskus. Seejärel raputa kõige peale ülejäänud juust ning küpseta (ilma fooliumita) 175 kraadi juures pöördõhuga režiimil u 20 minutit. Serveerides raputa peale tilli ning söö kohe!

Leia pühadelauale sobivate roogade inspiratsiooni Rannamõisa pardi-, hane-, küüliku- ja kanalihast nende kodulehelt www.linnuliha.ee.