Reklaam sulgub sekundi pärast

Pidulik ja hõrk riivleiva-kamamagustoit! RETSEPT

Eesti vabariigi sünnipäeva puhul võiks köögis midagi rahvuslikmat katsetada ning siinkohal pole paremat toiduainet kui kama. Tervislik, maitsev ning mitmeküllane toiduaine, millest saab hõlpsa vaevaga imemaitsvaid roogasid valmistada.

Eesti vabariigi sünnipäeva puhul võiks köögis midagi rahvuslikmat katsetada ning siinkohal pole paremat toiduainet kui kama. Tervislik, maitsev ning mitmeküllane toiduaine, millest saab hõlpsa vaevaga imemaitsvaid roogasid valmistada.

Lihtne, maitsev ja pidulik!

Riivleiva-kamamagustoit

4 portsjonit

200 g (u pool pakki) riivleiba

2+1 sl suhkrut 

2 sl võid 

1 pk (200 ml) vahukoort 

400 g kohupiima 

2 sl kamajahu 

maasikamoosi või pohlamoosi vastavalt enda maitsele

Tee nii

- Või sulatada pannil, valada selle juurde riivleib, röstida läbi.

- Riivleivale lisada 2 spl suhkrut ja kuumutada kuni suhkur on karamelliseerunud. Lasta jahtuda. 

- Vahukoor vahustada 1 spl suhkruga, lisada kohupiim ja kamajahu, segada läbi.

Kui kasutada maitsestamata kohupiima siis lisada maitse järgi suhkrut ja vaniljesuhkrut. 

- Tõsta 3-4 spl röstitud riivleiba pokaali põhja, selle peale kama-kohupiimavahtu (kasuta tordipritsi), siis paar supilusikatäit maasikamoosi, jälle kama-kohupiimavahtu ja kõige peale umbes supilusikatäis röstitud riivleiba.

 

Allikas nefikokkab.blogspot.com 

[gallery ids="3002611,3002614"]