RETSEPT! AVOKAADO-ŠOKOLAADIKOOK kirssidega

9 kommentaari
RETSEPT! AVOKAADO-ŠOKOLAADIKOOK kirssidega

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Et kook oleks tervislikum ning maitsenüansid veelgi põnevamad, on sellesse šokolaadiküpsetisse lisatud ka hõrgu tekstuuriga avokaadot. 

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Et kook oleks tervislikum ning maitsenüansid veelgi põnevamad, on sellesse šokolaadiküpsetisse lisatud ka hõrgu tekstuuriga avokaadot. 

Avokaado lisab koogile mahlasust ja annab pehme tekstuuri, mis lausa sulab suus. Koogi valmistamine on lihtne, ent siiski tasub mainida, et enne serveerimist vajab see paar tundi külmikus maitsestumist.

Avokaado-šokolaadikook:

2 suurt küpset avokaadot (purustatult u 2,7 dl)
225 g jämedalt hakitud tumedat šokolaadi 
2−2,4 dl suhkrut
2 suurt muna
1 tl vanilli
0,6 dl nisujahu
1,2 dl täisteranisujahu
0,6 dl magustamata kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 spl sulatatud võid

Täidis:
400 g naturaalset Kreeka jogurtit või maitsestamata jogurtit
1 suur banaan
360 g kompotikirsse
70 g sulatatud valget šokolaadi 

Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga ja määri kergelt õli või võiga (see aitab hiljem brownie’t paremini kätte saada).
Koori ja purusta avokaado ühtlaseks massiks. Sulata šokolaad. Sega purustatud avokaado ja sulatatud šokolaad läikivaks seguks. Vispelda juurde suhkur ning lisa ükshaaval munad ja vanillipasta. Sega korralikult.
Sega omavahel jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Puista need ettevaatlikult (puu)lusikaga segades avokaado-šokolaadisegule. Sega pigem vähem kui rohkem (segu võib jääda tükiline).

Nirista juurde või ning sega, kuni segu on ühtlane ja sile. Vala segu vormi. Küpseta 28−30 minutit või kuni segu on keskelt küps. Jahuta.
Tordi valmistamiseks lõika kook pooleks ning need omakorda kaheks kihiks, saad neli kihti. Kui soovid, võid ka kihitamata jätta, sel juhul jääb tort kahekihiliseks ning kihid ise on paksemad.

Määri iga kihi vahele jogurtit, vahele tõsta banaaniviilud, keskmisele tõsta poolitatud kirsid. Pealmisele kihile aseta kuhjaga kirsse ning soovi korral nirista peale valget šokolaadi. Lase mõned tunnid maitsestuda.
Retsept asub Teevi blogis siin