NOSTALGILINE RETSEPT: eriti rikkalikud ja pehmed kaneelirullid

Ragne

Buduaar

Hinnatud toidublogija Ragne Värk avaldas tõeliselt hõrgutava kaneelisaiakeste retsepti, mida lihtsalt ei saa proovimata jätta.

Tainas:
250 g nisujahu
50 g suhkrut
0,5 tl soola
175 g võid
0,75 dl külma vett

Täidis:
40 g toasooja võid
40 g suhkrut
ca 4-5 tl kaneeli

Tainas: sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi purutaoliseks. Vala juurde vesi ning sõtku ühtlaseks tainas. Lase sel külmkapis taheneda 1h.

Rulli tainas jahusel pinnal pikaks ribaks (ca 15x65cm) määri peale või ja raputa üle suhkru ning kaneeliga. Määri kogu segu laiali. Keera tainas lühemast servast rulli ning lõika 6ks viiluks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (soovi korral määri pealt lahtiklopitud munaga) ning küpseta pöördõhurežiimil 200 kraadi juures 10-15 minutit.