RETSEPT: EVELIN ILVESE avokaado-šokolaadimuffinid

RETSEPT: EVELIN ILVESE avokaado-šokolaadimuffinid

Evelin Ilvese retseptiraamat “Leib” sisaldab endas mitmeid põnevaid ja ühtlasi ka lihtsaid retsepte, mille valmistamine pole liigselt keeruline ega aeganõudev. Avokaado-šokolaadimuffinite näol on Evelini sõnul tegu ühe tõeliselt maitsva retseptiga, mis sobib ideaalselt näiteks mõnusale hommikusöögilauale.

Evelin Ilvese retseptiraamat “Leib” sisaldab endas mitmeid põnevaid ja ühtlasi ka lihtsaid retsepte, mille valmistamine pole liigselt keeruline ega aeganõudev. Avokaado-šokolaadimuffinite näol on Evelini sõnul tegu ühe tõeliselt maitsva retseptiga, mis sobib ideaalselt näiteks mõnusale hommikusöögilauale.

Antud muffinid on gluteeni- ja laktoosivabad.

Vaja läheb:

1,2 dl kookosjahu
1,2 dl mandlijahu
2,4 dl gluteenivaba jahusegu (riisijahu, kartulijahu)
1,2 dl toorkakao pulbrit
0,25 g soola
1 tl kaneeli
3 tl küpsetuspulbrit
6 sl taimeõli
1,2 dl taimset piima (mandli-, soja-, kookos-, riisi- või mõnda muud piima. Kui sul laktoositalumatust pole, võid kasutada ka tavalist piima.)
1,2 dl rafineerimata suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või ühe vanillikauna seemned
4 sl vahtrasiirupit
1 avokaado, kooritud ja püreestatud (kokku umbes 1,2 dl)

Tee nii:

Eelkuumuta ahi 175 kraadini, määri muffinivormid või pann rasvainega. Sega suures kausis kokku piim, õli ja siirup ühtlaseks vedelikuks (kasuta näiteks mikserit madalatel pööretel). Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, seejärel kalla segu vedeliku hulka ja mikserda madalatel pööretel ühtlaseks massiks. Kõige lõpuks sega hulka püreestatud avokaado. Ära üle sega, lõpeta kohe, kui segu on mõnusalt siidine.

Jaga tainas muffinivormidesse. Kui soovid, kaunista muffinid mandlite, šokolaaditükkide või Kreeka pähklitega. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Proovi küpsust puutikuga – tikk peab muffinist välja tõmmates puhtaks jääma. 

Retsept pärineb Evelin Ilvese raamatust “Leib”