Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: EVELIN ILVESE odrakarask

Odrakaraski näol on tegu ühe tõeliselt nostalgilise retseptiga, mis paar põlvkonda tagasi oli eestlase toidulaual aukohal ning Evelin Ilvese raamatust "leib" selgub, et seda peetakse lausa eestlaste esimeseks leivaks. Karask on kusjuures üks kõige lihtsamaid küpsetisi ning maitse on lausa võrratu.


Odrakaraski näol on tegu ühe tõeliselt nostalgilise retseptiga, mis paar põlvkonda tagasi oli eestlase toidulaual aukohal ning Evelin Ilvese raamatust "Leib" selgub, et seda peetakse lausa eestlaste esimeseks leivaks. Karask on kusjuures üks kõige lihtsamaid küpsetisi ning maitse on lausa võrratu.

Vaja läheb:

9 dl odrajahu
3 muna
1 l hapupiima või keefirit
1 tl meresoola
1 sl rafineerimata suhkrut või mett
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
3 sl sulavõid
2 sl kartulitärklist
soovi korral purustatud köömneid või röstitud küüslauku

Tee nii: 

Kui soovid küüslaugumaitselist karaskit, haki üks küüsaugupea ja prae madalal kuumusel pannil või sees kuldseks. Tõsta kõrvale jahtuma. Klopi munad lahti, sega soola ja suhkruga. Lisa munasegule hapupiim, seejärel sulavõi (ja küüslauk). Teises kausis sega jahu sooda ja küpsetuspulbriga ning seejärel sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Küpseta 200 kraadi juures üks tund. Naudi kohe soojalt.

Retsept pärineb Evelin Ilvese raamatust "Leib"