Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: HÕRK ja eriti kreemjas kõrvitsakook

Buduaar

kõrvitsakook
kõrvitsakook — FOTO: 123RF.com

Mõnusalt kreemjas kõrvitsakook, mille valmistamine on ääretult lihtne.

Vaja läheb:

450 g muretaigent 
250 ml kondenspiima
250 ml kõrvitsapüreed
2 muna
1 tl kõrvitsa vürtsisegu

Kõrvitsa vürtsisegu saad, kui segad omavahel järgnevad komponendid:

4 tl jahvatatud kaneeli 
2 tl jahvatatud ingverit 
1 tl jahvatatud muskaatpähklit 
1 tl jahvatatud vürtspipart 
1/2 tl jahvatatud nelki

Tee nii: 

Vooderda ümmargune (ca 25cm läbimõõduga) ahjuvorm küpsetuspaberiga, kata vormi põhi ja ääred ühtlaselt muretainaga. Täidise jaoks sega omavahel kondenspiim, kõrvitsapüree, 2 muna ja 1 tl kõrvitsa vürtsisegu.

Vala saadud segu koogivormis olevale tainale ja küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit ning seejärel küpseta kooki veel 170 kraadi juures kuni sa näed, et täidis on tahenenud ega võdise enam.

Lase jahtuda ja serveeri jäätisega.