Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: HÕRK kõrvitsa-õunakook

Cosmopolitan paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Pole midagi mõnusamat, kui äsja ahjust välja tõstetud koogi aroom.

See kõrvitsa-õunakook maitseb lausa oivaliselt ning ka valmistamine on väga lihtne. Vaja läheb: 200 g kõrvitsa viljaliha 100 g kooritud viilutatud õunu 50 ml sidrunimahla 2 muna 1 dl suhkrut 1 tl kaneeli näpuotsaga soola 100 g võid 1.5 dl keefiri 3 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit Tee nii:  Tee kõrvitsa viljaliha ja õunad blenderis püreeks ja lisa sidrunimahl. Nüüd vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või ja lisa pidevalt segades munavahu hulka. Seejärel lisa segule keefir. Nüüd sega omavahel nisujahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber ning lisa munavahu-keefiri segule. Kõige lõpus lisa püreestatud kõrvitsa-õunamass. Vala tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit. Serveeri vanillijäätisega.