Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: JOHANDRA tosca-õunakook on tõeliselt rikkalik

Buduaar

tosca-õunakook
tosca-õunakook — FOTO: 123RF.com

Tervislikku toitumist armastav Johandra jagas imelist tosca õunakoogi retsepti, mille valmistamine on tõeliselt lihtne.

"Põhjaks on tavaline lehttaigen, mille sulades lahti rullid ja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile paned. Tõmba umbes 2cm kaugusele jooned ehk ääreni õunad ei lähe! Küpseta pakil olevate juhendite järgi. Samal ajal valmistame kastme.

Sulata 200g võid, sega see 200g suhkruga, 4 spl jahu, 4 spl piima, veidi kaneeli.

Soovitan segada vispliga, nii jääb ühtlane ja hea. Sega kuni kaste muutub paksemaks. Lisa 150g mandlilaaste kastmele. Tükelda palju õunu peenikesteks viiludeks. 

Kui oled lehttaina põhja ahjust välja võtnud, siis laota sinna peale esmalt õunaviilud ning seejärel lisa kaste. Pane uuesti ahju 225 kraadi juurde 25-minutiks kuni kook on pealt kuldne ja krõbe.”