Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KLASSIKALINE hapukoore-meekook

Külmal ajal tahaks ikka midagi mõnusalt tummist ja kreemist ning miks mitte proovida vahelduseks mõnda retsepti, mida juba meie vanaemad armastasid. Klassikaline meekook hapukoorega valmib imelihtsalt ning maitseb lausa ebamaiselt hästi.


Külmal ajal tahaks ikka midagi mõnusalt tummist ja kreemist ning miks mitte proovida vahelduseks mõnda retsepti, mida juba meie vanaemad armastasid. Klassikaline meekook hapukoorega valmib imelihtsalt ning maitseb lausa ebamaiselt hästi.

Koogi võiks valmis teha eelmisel päeval ning serveerida mõne hapukama moosiga.

Vaja läheb:

Tainakihid:

4 sl mett
2 dl suhkrut
3 muna
2 tl söögisoodat
4 dl nisujahu
2 dl kaerajahu

Kreem:

1 kg 20% hapukoort
1 dl suhkrut

Tee nii: 

Vahusta munad kohevaks vahuks. Kuumuta potis ettevaatlikult mesi ja suhkur. Kohe, kui segu on tõusnud keema, tõsta pott tulelt ja lisa segades munavaht. Nüüd sega sinna sisse söögisoodaga eelnevalt kokku segatud jahu ning sega, kuni saad ühtlase taina. 

Taina võiks asetada külmikusse tahenema umbes tunniks ajaks ning seejärel jaga tainas kuueks osaks ning vormi igast osast õhuke plaat ehk siis koogikiht. Küpseta kõik kuus tainaplaati ahjus 225 kraadi juures umbes kolm kuni viis minutit. Lase jahtuda. 

Nüüd sega kreemi jaoks omavahel suhkur ja hapukoor. Aseta esimene küpsetatud tainaplaat koogialusele, kata kreemikihiga ning toimi samamoodi ka järgneva viie tainaplaadiga. Viimane tainaplaat aga purusta tükkideks ning kata sellega kook. Aseta kook külmikusse tahenema.