Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: kreemjas ja mahlane porgandikook

Porgandikook on pisut teistmoodi kui klassikalised šokolaadiküpsetised ning vahel tulebki isu just millegi sellise järgi, mida ei saa nimetada tavapäraseks valikuks. Mõnusa nüansiga kaneeline porgandikook maitseb niivõrd hästi ja selle valmistamine on tegelikult väga lihtne  tuleb lihtsalt hoolikalt toimida.


Vaja läheb:

450 g pärmitainast

750 g porgandit

2 muna 

150 ml suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

1 tl mannat (ka maisimannat võib kasutada)

20 g võid

Kaneeli ja tuhksuhkrut ning pisut jahu taina rullimiseks

Magusat toorjuustu või vahukoort serveerimiseks

Tee nii:

Võta esmalt välja 24 cm läbimõõduga koogivorm. 

Koori porgandid ja keeda pehmeks, lase jahtuda ja riivi peeneks massiks. Lisa munad, suhkur ja vanillisuhkur, manna ja sega hoolikalt läbi. Nüüd rulli pärmitainas jahusel pinnal õhemaks ja aseta eelnevalt võiga määritud koogivormi põhja. Suru näppudega pisut tainast ka vormi äärtele.

Nüüd vala porgandisegu tainale, laota sinna peale veel pisut võitükikesi ja raputa kaneeliga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni põhi on võtnud kuldse jume. 

Lase koogil enne serveerimist jahtuda ning kata enne lauale andmist vahukoore või magusa kreemjuustuga.