Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: LIHTNE JA maitsev kõrvitsapirukas lausa sulab suus

Mis võiks olla veel mõnusam, kui nautida sügisesel nädalavahetusel kalli pere seltsis maitsvat ja lihtsalt valmivat kõrvitsapirukat. Joo sooja piruka kõrvale veel külma piima ja tulemus lausa sulab suus. Kõrvitsa viljalihas leidub ka kasulikke mineraalaineid nagu kaalium, magneesium, kaltsium, raud, vask, fosfor ja koobalt. Vitamiinidest saab kõrvitsast A-, B-, E- ja C-vitamiini ning karotiini, kirjutab Soppa365. 

Vaja läheb: 

valmistaigen sügavkülmast
pool kõrvitsat
oliiviõli
0,5 tl soola
190 g peekonit
2 muna
1 dl koort
0,25 tl musta pipart
0,25 tl soola
võid vormi määrimiseks
umbes 100 g sinihallitusjuustu

Tee nii: 

Võta taigen sulama ning eelsoojenda ahi 200 kraadi juures. Lõika kõrvits pooleks, eemalda seemned ning koori see. Lõika paari sentimeetri suurused tükid ning tõsta need ahjuplaadile (kata ahjuplaat eelnevalt küpsetuspaberiga). Vala kõrvitsatükkidele natukene oliiviõli ja soola. Seejärel lase neil ahjus umbes 40 minutit küpseda.

Lõika peekon väikesteks tükkideks ja prae pannil ilma õlita. Vahusta munad kahvliga ning pane umbes supilusikatäis munast kõrvale taignaservade määrimiseks. Vala munade hulka koor, maitsesta soola ning pipraga ja sega. 

Määri vorm võiga ning aseta taigen sinna sisse. Kui kõrvitsad on ahjus valmis, lase neil natukene jahtuda. Vala munasegu vormi, lisa sinna ka peekon, kõrvits ja kõige peale sinihallitusjuust. Määri taignaservad munaga. Seejärel küpseta umbes pool tundi 200 kraadi juures, kuni pirukas on saanud kauni värvi ja täidis kõvaks muutunud. 

Head isu!