Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: MAHLANE PLOOMIKOOK on tõeline hitt

Buduaar

ploomikook
ploomikook — FOTO: 123RF.com

Magushapud ploomid sobivad koogi sisse lausa imeliselt.

Vaja läheb:

180 g toasooja võid
340 g roosuhkrut 
4 muna
300 g isekerkivat jahu
12 keskmise suurusega tumedat ploomi
tuhksuhkrut

Tee nii:

Poolita ploomid, eemalda kivid. Mikserda või ja suhkur vahuks, lisa ükshaaval munad ning mikserda samal ajal edasi. Nüüd sega sinna juurde jahu ja vala tainas eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi (sobib 33 cm x 23 cm suurune vorm).

Laota ploomid lõikepool üleval teineteise kõrvale tainale ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund aega või kuni koogisse pistetud tikk jääb puhtaks. Lase jahtuda, puista üle tuhksuhkruga ja serveeri vanillijäätisega.