RETSEPT: MAHLASED porgandi-kõrvitsa pannkoogid

Taimne Teisipäev

pilt: Shutterstock

Kõrvitsat saab osavalt ära kasutada nii soolastes kui ka magusates roogades.

Need pannkoogid valmivad imelihtsalt ja maitsevad lausa oivaliselt.

Vaja läheb:

36 g porrulauku

20 g spinatit

90 g porgandit

200 g kõrvitsapüreed

80 g täistera kaerajahu

150 ml karboniseeritud vett

4 g peterselli

Maitse järgi soola, pipart, rosmariini

Õli küpsetamiseks

Tee nii: 

Lõigu porrulauk, spinat ja petersell väikesteks tükkideks ja lisa kaussi. Seejärel riivi porgand ja lisa samuti kaussi. Nüüd lisa kõrvitsapüree ja täistera kaerajahu. Sega kõik omavahel läbi, lisa karboniseeritud vesi ja maitseained. Sega korralikult läbi. Lase pann koos õliga kuumaks, pane väike ports tainast pannile ning aja õrnalt laiali, et tekiks pannkoogile omane ümar kuju. Küpseta mõlemalt poolt, kuni koogid on kuldpruunid. Serveeri soojalt või söö külmalt leiva peal.