Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: NOSTALGILISED kaneelisaiakesed

Mis võiks olla veel hõrgum, kui ehtsad vana kooli kaneelisaiakesed, kus suhkru ja kaneeliga koonerdatud ei ole ning võid on samuti lisatud just nii palju, et saiakesed on tõeliselt patused ja suus sulava tekstuuriga. Need nostalgilised kaneelisaiakesed just seda ongi - patused ja väärt igat ampsu.

Antud kogustest saab umbes 20 väiksemat saiakest.

Vaja läheb:

2,5 dl toasooja piima

40 g pärmi

2-3 sl suhkrut

70 g pehmet võid

420 g nisujahu

näpuotsaga soola

Täidis:

150 g pehmet võid

150 g suhkrut

4 tl kaneeli

75 g rosinaid

Määrimiseks:

1 muna

Tee nii:

Sega pärm suhkruga, lisa piim ja sega läbi. Sõelu juurde pool jahukogusest, sega läbi ja lase umbes 25 minutit soojas kohas rätiku all kerkida. Võta tainas uuesti ette, lisa pehme või ja näpuotsaga soola, sega tainas ühtlaseks. Nüüd sega juurde ülejäänud jahu ning sõtku kuni saad ühtlase taina, mis käte küljest lahti lööb ehk enam kinni ei kleepu. Jäta tainas taas sooja kohta rätiku alla kerkima - sel korral tunniks ajaks.

Sõelu lauale jahu, rulli tainas lahti ruudukujuliseks - taina paksus võiks olla 0,8 cm. Määri tainale pehme või, puista peale suhkru-kaneelisegu ja rosinad. Keera tainas ettevaatlikult rulli ning lõika 3 cm laiused seibid. Aseta saiakesed ahjuplaadile, määri üle lahtiklopitud munaga ning lase neil veel umbes 20 minutit kerkida ning seejärel küpseta 175 kraadises ahjus umbes 15 minutit kuni saiakesed on pealt kenasti kuldsed.