RETSEPT: PASHAJUUSTUKOOK lausa sulab suus

8 kommentaari
RETSEPT: PASHAJUUSTUKOOK lausa sulab suus

Munadepühade juures on kõige parem otse loomulikult pasha. Pashajuustukook ühendab endas pasha ja juustokoogi parimad küljed ning toob vaheldust traditsioonilisele magustoidule. Salajane mõte seisneb selles, et kõnealust kooki saab valmistada ka muul ajal kui munadepühal. 

Vaja läheb: 

Põhi:

300 g Digestive küpsiseid

100 g võid

Täidis: 

100 g võid

2 dl suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

1 kanamuna

500 g kohupiimakreemi

180 g apelsini toorjuustu

2 želatiinilehte

Vaja läheb ka: 

rosinaid

pähkli- või mandlipuru

Tee nii:

Purusta küpsised ja sulata või, sega need omavahel kokku. Vala segu vormi ning vajuta see tasaselt igale poole laiali. Aseta põhi külmkappi. Seejärel aseta želatiinilehed külma vette likku. Sega omavahel pehme või ja mõlemad suhkrud. Seejärel lisa muna, kohupiimakreem ja toorjuust. Vala segu potti. Kuumuta segu kergel kuumusel vaikselt segades, kuni see muutub vedelaks ja hakkab aurama. 

Sega želatiinilehed tilga kuuma veega ning sega seejärel sooja koogitäidisega. 

Jahuta täidis toatemperatuurini ning vala koogipõhja peale. Raputa peale rosinaid ning pähklipuru. Tõsta kook külmkappi vähemalt kuueks tunniks jahtuma. 

Head isu!