RETSEPT: patuselt maitsvad šokolaadimuffinid

Need imemaitsvad šokolaadimuffinid valmivad kiirelt ja kergelt. Ka köök püsib korras, sest ained segatakse omavahel kausis. Eriti maitsvad ja suussulavad on muffinid aga järgmisel päeval, kirjutab Soppa365.
Vaja läheb (12–14 muffinit):
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
1/2 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl söögisoodat
1/3 tl soola
2 kanamuna
2 dl koort
100 g hapukoort
1 dl õli
2 dl purustatud šokolaaditükke
Tee nii:
1. Sega kõik kuivained omavahel kausis, välja arvatud šokolaaditükid.
2. Lisa hulka kanamunad, koor, hapukoor ja õli. Sega taigen tasaseks.
3. Lisa hulka šokolaaditükid, sega korralikult. Jaga taigen võrdselt muffinivormi. Taignast tuleb umbes 12–14 muffinit.
4. Küpseta muffineid 200 kraadi juures umbes 5 minutit ning seejärel alanda kuumust 175 kraadini. Lase neil umbes 10–15 minutit veel küpseda.
5. Kontrolli küpsusastet hambaorgiga. Muffinid on valmis, kui taigen hambaorgi külge kinni ei jää.