Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: RAGNE karamellised ahjuõunad jäätisega

Buduaar

Ahjuõunad jäätisega
Ahjuõunad jäätisega — FOTO: 123RF.com

Ahjus küpsetatud õunad karamelli ja jäätisega on lihtsalt võitmatu kombinatsioon.

Karamellised ahjuõunad kardemoni ja vanillijäätisega:

Valmistamiseks:
700 g õunu, (poolitatuna; eemalda südamik)
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
2 sl pruuni suhkrut
4 sl Kreeka pähkleid, hakituna
50 g valget šokolaadi
50 g võid
vanillijäätist (serveerimiseks)

Tee nii:

Tõsta õunapoolikud, lõikepool ülal, ahjuvormi. Raputa peale kaneeli, kardemoni, suhkrut ja pähkleid. Tõsta õuntele šokolaadi- ja võitükid. Küpseta 200ºC juures 30–40min. Serveeri koheselt koos jäätisega.