Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: RIKKALIK seenepirukas maitseb oivaliselt

Womens Health paberväljaanne

pilt: Shutterstock

Seentest saab suurepäraselt erinevaid pirukaid valmistada ning just nüüd on parim aeg seda teha.

Siinkohal on tegemist ühe eriti rikkaliku seenepirukaga, mille valmistamises pole midagi keerulist. Vaja läheb: 350 g seeni (kukeseeni ja šampinjone) Praadimiseks umbes 30 g võid (võid kasutada ka head oliiviõli) 50-60 g porrut 2 küüslauguküünt 1 muna (määrimiseks) 100 ml vahukoort Pärmi-lehttaigent Pisut jahu taina rullimiseks Peterselli Soola-pipart Tee nii: Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini. Tükelda ja puhasta seened. Nüüd sulata pannil või ning prae porru ja küüslauk klaasjaks, siis lisa seened ja prae veel umbes 5 minutit. Nüüd lisa vahukoor, petersell ja lase keema. Maitsesta soola-pipraga. Keera kuumus maha ja lase täidisel jahtuda. Rulli tainas kaheks osaks ja aseta üks osa ümmargusse vormi nii, et tainas ulatuks üle äärte. Tõsta jahtunud täidis ühtlaselt taina peale ja kata teise osa lahti rullitud tainaga. Määri pealt lahti klopitud munaga, et pirukas oleks ilusa läikega. Tee tainasse kahvliga auke, et aur välja pääseks. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25-30 minutit.