Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! SALEDA NAISE BANAANILEIB – ideaalne figuurisõbrale

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Viimastel aastatel on ka Eestis hakatud seda põnevat küpsetist üha enam valmistama ning siinkohal jagamegi lugejatele ühe imemaitsva banaanileiva retsepti, mis on ühtlasi ka tervislik!

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Viimastel aastatel on ka Eestis hakatud seda põnevat küpsetist üha enam valmistama ning siinkohal jagamegi lugejatele ühe imemaitsva banaanileiva retsepti, mis on ühtlasi ka tervislik!

Nimelt ei sisalda antud retsept nisujahu ega ka suhkrut, ent väärtuslikke toitaineid leidub selles ohtralt! Valmistamisel kasuta traditsioonilist piklikku keeksivormi.

Vaja läheb: 

2 keskmist väga küpset banaani
1 muna
1 munavalge
200 g Kreeka jogurtit
100 g kookosjahu või kaerajahu (sobivad ka seedermänniseemne jahu, tatrajahu, maisijahu)
1 tl küpsetuspulbrit
20 g šokolaadimaitselist valgupulbrit või naturaalset ilma suhkruta kakaod
soovi korral peotäis rosinaid või hakitud kuivatatud datleid või mõnda muud meelepärast lisandit

Tee nii: koori banaanid ja püreesta kahvliga, lisa üks terve muna ja veel üks munavalge ning Kreeka jogurt. Sega kõik kenasti läbi. Seejärel sega teises kausis jahu, küpsetuspulber ja valgupulber või naturaalne kakao. Nüüd sega mõlemad segud ühtlaseks massiks kokku ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (sama, mis leivavorm). Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures umbes 40-50 minutit.