RETSEPT: ŠOKOLAADIKOOK, mis on pealt krõbe ja seest kreemjas

10 kommentaari
RETSEPT: ŠOKOLAADIKOOK, mis on pealt krõbe ja seest kreemjas

Tegu on läbi ja lõhki šokolaadist pakatava koogiga, mida kiitsid taevani isegi kodumaise teleseriaali “Viimane võmm” tegijad ning kindlasti väärib mainimist ka fakt, et restoranis Creperie & pisco, kust antud retsept ka pärineb, on filmitud lausa kahte kodumaist seriaali: “Kättemaksukontor” ja “Viimane võmm”. Nüüd aga retsepti juurde.

Tegu on läbi ja lõhki šokolaadist pakatava koogiga, mida kiitsid taevani isegi kodumaise teleseriaali “Viimane võmm” tegijad ning kindlasti väärib mainimist ka fakt, et restoranis Creperie & Pisco, kust antud retsept ka pärineb, on filmitud lausa kaht kodumaist seriaali: “Kättemaksukontor” ja “Viimane võmm”. Nüüd aga retsepti juurde.

See suussulavalt naudinguline šokolaadikook jääb pealt krõbe ja keskelt voolavalt kreemine. Retseptis võiks kasutada pisikesi ümmargusi koogivormikesi ning neid läheb vaja kuus.

Ideaalselt sobivad klassikalised creme brulee vormid ja nagu eelpool mainitud sai, siis siinse retsepti kogusest jätkub kuuele inimesele.

Šokolaadikook (6 koogikest)

Vaja läheb:
125 g šokolaadi
15 g võid
3 muna
50 g suhkrut
35 g jahu
20 g brändit
Tee nii: 

Sulata šokolaad võiga. Eralda munakollased ja lisa kollastele suhkur. Vahusta munavalged (suhkruta). Sega vahustatud munakollane šokolaadiga. Lisa vahustatud munavalge. Lisa brändi ja jahu. Sega. Jaga taigen võrdselt kuue vormi vahel. Kasutamiseks sobivad hästi võitatud creme brulee vormid. Küpseta 180kraadises ahjus 5 minutit ning siis kontrolli küpsusastet. Kook peab jääma seest vedelaks. Ideaalis tuleb kook kummutada taldrikule ja serveerida kohe. Need, kellel kiire serveerimine alati välja ei tule või kellel kook kipub vormi kinni jääma, võivad ka kooki otse vormist serveerida. Nii püsib kook kauem kuum (sobib ideaalselt õues söömise puhul). 

Koogile võib lisada vaarikaid ja/või jäätist.

See võrratu retsept pärineb siit