RETSEPT! SUUS SULAV KÜLLUSLIK õunakook

RETSEPT! SUUS SULAV KÜLLUSLIK õunakook

Kook ei pea sugugi olema ebatervislik patutoit, mida endale vaid paar korda kuus lubada saab. Siinkohal on tegu imelihtsalt valmiva hõrgutava õunakoogiga, mis on tehtud kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga ning magusust lisavad kaneelised rosinad. 

Kook ei pea sugugi olema ebatervislik patutoit, mida endale vaid paar korda kuus lubada saab. Siinkohal on tegu imelihtsalt valmiva hõrgutava õunakoogiga, mis on tehtud Kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga ning magusust lisavad kaneelised rosinad. 

Vaja läheb:

Põhi:
100 g võid
100 g tihke konsistentsiga Kreeka jogurtit või skyr‘i
1 sl vahtrasiirupit (soovi korral asenda suhkruasendajaga)
2 dl kaerajahu või kookosjahu
1 tl küpsetuspulbrit

Sulata või ning sega esmalt kokku või, jogurt ja vahtrasiirup. Teises kausis sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning seejärel sega ettevaatlikult jahu võisegu sisse. Tekstuur peab jääma õrn, mitte väga tihke – võimalik, et jahu kulub vähem kui 2 dl.

Aseta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sellest kogusest tuleb umbes kolmveerand ahjuplaaditäit). 

Kate:
6-7 suurt õuna
7 datlit püreestatuna või 2 sl datlipastat
vastavalt soovile rosinaid ja kaneeli

Viiluta õunad, sega viilutatud õunad datlipastaga kokku ning lisa kaneel ja rosinad. Laota õunasegu taignale ning küpseta ahjus 180-190 kraadi juures ligikaudu 25-30 minutit, kuni kook on mõnusalt kuldpruuni jume saanud. Lase veidi jahtuda ning serveeri.

Sarnased artiklid