Blogija Tuuli jagab sel korral imemõnusa banaanileiva ehk banaanikeeksi retsepti, kus mahlasuse lisamiseks on kasutatud ka marju. Küpsetise peategelasteks on loomulikult banaanid – mida küpsemad, seda parem on tulemus! Lisaks natuke muna, jahu, midagi magusat, näpuotsatäis soola, kookospiima, marju – ühesõnaga kõik hea üheskoos! Valmista banaanileib tavalise leiva- ehk keeksivormiga VAJA LÄHEB: 2–3 suurt hästi küpset banaani (mida küpsem banaan, seda magusam!) 100–120 g datlisiirupit/mett/vahtrasiirupit 220 g kaerajahu või toortatrajahu (viimase puhul tuleks arvestada pisut teistsuguse maitsega) 60 g mandlijahu 1 muna või 1spl jahvatatud linaseemneid/tšiiaseemneid 80 g kookospiima 80–100 g sulatatud kookosõli näpuotsatäis soola 1 tl küpsetuspulbrit 1/4tl soodat mustikaid/mustsõstraid/vaarikaid VALMISTAMINE: Koori ja tükelda banaanid, purusta kahvliga. Seejärel lisa hulka muna ja siirup, sega hoolikalt. Soovi korral võid banaanide, muna ja siirupi segamiseks kasutada ka blenderit, köögikombaini või saumiksrit. Teises kausis seda omavahel jahud, sool, sooda ja küpsetuspulber. Sega banaani-munasegu kuivainete hulka ning sega korralikult läbi. Vala segu vormi, lisa marjad. Küpseta keeksi umbes 180 kraadi juures ca 35–40 minutit või seni kuni keeks on pealt pruunikas ning tikuga katsudes ei kleepu keeks tiku külge. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, külmalt parim.
Mees ja naine — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks TOP 3: KAVALAD trikid, mida mehed naiste vallutamiseks kasutavad
huuled — FOTO: 123RF.COM Ilu ja mood JUMESTUSKUNSTNIKE SALANIPP: sellega saad koheselt suuremad huuled
Adriana Viks abikaasa Hannesega — FOTO: Adriana Viks/Instagram EKSKLUSIIV Suhted ja seks ADRIANA VIKS kirglikust abielust Hannesega: me leiame kompromisse ka intiimsemate teemade osas
kasvuhoone — FOTO: 1A.ee Sisuturundus Kasulik juhis: kuidas valida kasvuhoone, mis sobib rõdule või katuseaeda?