Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: vähese vaevaga valmiv piparkoogitainas

Kellele ei maitseks piparkoogid - need on ühed parimatest asjadest, mis jõuludega kaasnevad! Paraku on poodides pakutav piparkoogitainas tihti küsitava väärtusega ja seetõttu oleks palju lihtsam end ise terveks jõuluperioodiks koduse piparkoogitaignaga varustada. Paljude arvates on selle valmistamine väga keeruline, aga tegelikult pole selles midagi hullu ja igaüks saab sellega ka iseseisvalt hakkama. Siin on selle tarbeks üks väga maitsev ja lihtsalt valmistatav piparkoogitaigna retsept.

Kellele ei maitseks piparkoogid - need on ühed parimatest asjadest, mis jõuludega kaasnevad! Paraku on poodides pakutav piparkoogitainas tihti küsitava väärtusega ja seetõttu oleks palju lihtsam end ise terveks jõuluperioodiks koduse piparkoogitainaga varustada. Paljude arvates on selle valmistamine väga keeruline, aga tegelikult pole selles midagi hullu ja igaüks saab sellega ka iseseisvalt hakkama. Siin on selle tarbeks üks väga maitsev ja lihtsalt valmistatav piparkoogitaina retsept.

Lihtne ja maitsev piparkoogitainas

300 g suhkrut

1,3 dl tulist vett

150 g võid

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud nelki

0,5 tl jahvatatud kardemoni

0,5 tl jahvatatud, kuivatatud ingverit

1 tl riivitud sidruni- või apelsinikoort

1 spl hapukoort

1 tl äädikat (30%)

1 muna

1 tl soodat

400-500 g jahu

Võta paksupõhjaline kastrul ning sulata ja pruunista selles shukur. Seejärel tõsta kastrul tulelt. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades peaaegu keev vesi. 

Lisa või ja maitseained. Kuumuta saadud segu paar minutit.

Jahuta segu enne muna lisamist toatemperatuurini. Lisa hapukoor ning äädikas, sega läbi. Nüüd lisa muna ja sega veel.

Sega omavahel jahu ning sooda ja lisa see tainasegule. Nüüd võid vajadusel käed appi võtta, sest lusikaga segamine võib liiga keeruliseks muutuda. Tainas peaks jääma veidi vedelam kui poetainas, kuid see taheneb külmikus.

Kileta sobivad portsjonid ning pane need ööpäevaks külmikusse seisma.

Buduaar.ee