Reklaam sulgub sekundi pärast

SÕBRAPÄEVA RETSEPT: kihiline šokolaadipudingu-vaarikakook

Karin Karu

Kihiline šokolaadipudingu-vaarikakook
Kihiline šokolaadipudingu-vaarikakook — FOTO: Sandra Daškova/Instagram

Millal siis veel võtta ette üks vahva šokolaadikoogi tegu, kui mitte sõbrapäeva eel?

Koogimeister Sandra Daškova jagas imelist kihilise šokolaadipudingu-vaarikakoogi retsepti.

Põhi:
180g šokolaadi küpsist
90g laktoosivaba võid
Tume kiht:
200g tumedat šokolaadi
200ml vahukoort
60g suhkrut
4tk taimset šokolaadipudingut
7tk želatiinilehte (14g)
2spl vett

Hele kiht:
250-300g värskeid vaarikaid
300g laktoosivaba kohupiimapastat
200ml vahukoort
200g laktoosivaba kreeka jogurtit
130g suhkrut
1,5tl vanillipastat
7tk želatiinilehte (14g)
2spl vett

Tee nii: Sega omavahel purustatud küpsised ning sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (25-26cm) põhja. Aseda veidikeseks külma. Lase pudingul 15-20 minutit toatemperatuuril seista. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sulata vesivannil 100g šokolaadi, teine pool šokolaadist haki väikesteks tükkideks. Pane želatiinilehed 5-7 minutiks külma vette likku. Sega omavahel vahukoor, sulatatud šokolaad ning puding. Pigista želatiin liigsest vedelikust ning sulata veega tasasel kuumusel. Lisa umbes 3-4 lusikat pudingu segu želatiini hulka ning sega korralikult läbi, lisa see pudingu segule. Lisa hakitud šokolaad ning kalla mass vormi. Koputa vormiga mõned korrad vastu lauda. Aseta paariks tunniks külma.

Sega omavahel kohupiimapasta, kreeka jogurt, suhkur ning vanillipasta ja jäta kuskil 30-40 minutiks toatemperatuurile seisma, et suhkur saaks ilusti lahustuda. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Pane želatiinilehed 5-7 minutiks külma vette likku. Pigista želatiin liigsest vedelikust ning sulata veega tasasel kuumusel. Nirista vedel želatiin kohupiimasegu hulka samal ajal õrnalt mikserdades. Laota šokolaadi kihi peale vaarikad ning kalla saadud mass vormi. Koputa 15-20 korda vastu lauda. Aseta umbes 3-4 tunniks külma ja naudi.