Ühel soojal juunihommikul võttis Buduaar kaasa kõige ehedamad meie kodumaal saadaolevad Tai maitsed Thai Choice valikust ja külastasime restoran Riisi, et sealsed kokad Kadri Tran ja Lauri Tomingas, meile õpetaksid kuidas valmistada neist suurepärased Tai toidud. Restorani Riis peakokk Kadri Tran on suurepärane kokk ja ütlemata tegus naine. Aasia köögiga tutvus ta lähemalt oma vietnamlasest ja kokast kahe lapse isa kaudu, kellega koos asutati 18 aastat tagasi Soomes Tai restoran. Täna on Kadri tagasi Eestis, on siingi üksi uuesti restorani avanud, lugematult palju erinevaid kokakursusi läbi viinud ning veel kahele lapsele emaks saanud. Kokkade kogemustepada Kadri poolt parim aasiapärane maitsestamisoskus ja Lauri kogemustepagas Euroopa päritoluga põnevatest toorainetest on moodustanud uuenenud restorani Riis menüü. Suveperioodil leiab nende päevapakkumistest lausa kümme erinevat valikut ning ka uusi maitseelamusi leiab nende juurest pidevalt. Lauri kogemustepagasisse kuulub veel Vihula mõisa peakokana tegutsemine ning erinevate Põhjamaade ja ka Prantsusmaa parimate restoranide peakoka abina tegutsemine. Terve hooaja saime Laurit jälgida ka telepildi vahendusel saates „Hommikumaitsed”. Kui küsisime Kadrilt, mida arvab tema kaasa toodud Thai Choice valikust, vastas ta kohe, et juba kasutab enamikke toodetest oma köögis. Ta hindab Thai Choice tooteid kõrgelt, kuna tegemist on Bangkokis asuva perefirmaga, kes ekspordib ehedat ja algupärast Tai toitu. Thai Choice tooted sobivad just tänapäeva kiire elutempoga harjunud inimestele, kuna nende rõhuasetus on kvaliteedil ja kiirusel. Kui otsid Eestis poelettidelt kõige ehedamaid Tai köögi ja söögi põhiaineid, siis parimaks valikuks ongi Thai Choice. Ehedad Taimaa maitsed Thai Choice Tai Choice valikusse kuulub palju erinevaid tooteid, aga meiega olid seekord kaasas riisinuudlid, kookospiim, punane karri, magus tšillikaste, mis on läbi aastate olnud Eestis omalaadsete hulgas kõige populaarsem, sobides muuhulgas nii grillitud liha kõrvale, salatisse kui ka marinaadi. Samuti kastmed nagu austri-, soja- ja kalakaste. Kokku valmistasid Kadri ja Lauri neli rooga ning täna avaldame esimese. VOKITUD BROILERIFILEE (või maks) ROHELISE SALATIGA Valmistamisaeg: 5 minutit, ettevalmistus 10 minutit Neljale *400 g broilerifileed või -maksa *4 peotäit meelepärast suvist salatisegu *1 sl Thai Choice kalakastet *1 sl Thai Choice austrikastet *1 sl Thai Choice heledat sojakastet *1 tl purustatud küüslauku *1 tl purustatud ingverit *praadimiseks õli *purustatud musta pipart *kaunistamiseks koriandrit, rohelist sibulat, krõbesibulat, rediseviile Kaste: *100 g Thai Choice magusat tšillikastet *2 spl Thai Choice heledat sojakastet *1 tl Thai Choice seesamiõli *50 ml päevalilleõli Kuumuta pann ja lisa õli ning filee või maks, prae mõni minut ning maitsesta sojakastme, kalakastme, austrikastme ja pipraga. Jaga kaussidesse salatisegu ja lisa salatikastet. Jaga liha nelja kausi vahel ning kaunista koriandri, sibula ja redisega. Leia järgmine retsept järgmisel reedel. Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar juuli-august numbris Krista Maldur
Grete ja Ergo Kuld — FOTO: Erlend Štaub KUUM Ilu ja mood TÄHELEPANU GARANTEERITUD: Grete Kuld näitas Hispaanias tulikuuma säärejooksu
Birgit ja Indrek Sarrap lastega — FOTO: Birgit Sarrap/Instagram ANDEKAS LAPS Pere ja lapsed “EMMENA olen väga uhke.”Birgit Sarrap teatas tütre suurepärasest saavutusest
Kaire Vilgats — FOTO: Kaire Vilgats/Instagram FIGUUR Keha ja vaim FOTOD: spordiklubis treeniv Kaire Vilgats iseendale armu ei anna
Kaisa Kuusnõmm — FOTO: Kaisa Kuusnõmm/Instagram USKUMATU Keha ja vaim KÄRAKAS JA SIGARETID: foto Kaisa Kuusnõmme minevikust rabab jalust