SUVINE GURMEEKOOL VOL5: Kreemine avokaado-laimi peaaegu toorkook

SUVINE GURMEEKOOL VOL5: Kreemine avokaado-laimi peaaegu toorkook

Suvise Gurmeekooli seekordne retsept on hoopis Buduaari veebilugeja loomingust. Nimelt toimus enne meie kooskokkamise üritust siin veebis magus retseptivõistlus, milles oli kasutatud Billington’s rafineerimata suhkrute valikust ühte suhkrusorti.

Häid ja ahvatlevaid retsepte laekus meile küllaga ja see kõige-kõigem, mis sai meie suurima tähelepanu, oli Airi Põdra isuäratav koogike, mis avaldas muljet nii oma koostisainete, efektsuse kui ka selle osas, et seda kooki saab väga edukalt sügavkülmas säilitada, et võtta välja just siis, kui saabuvad külalised või on endal kuskile küla peale minek ees. 

Airi töötab nii fitnesstreenerina kui ka oma väikeses ettevõttes, mis pakubki klientidele just magusaid hetki. Leia tema tegemised fb lehelt Magusad Hetked. Tsiteerides Airit: “Tortide valmistamine on minu teine suur kirg treeneritöö kõrval. Meeldib teha tervislikumaid torte, kus klassikaline tooraine on asendatud tervislikumaga.” 

Suvine Gurmeekool toimus restorani Kuldmokk terrassil ja meiega oli ühinenud peale retseptivõistluse võitja Airi ka palju teisi toredaid gurmeehingega inimesi. Vaata ka allolevat galeriid. 

 

KREEMINE AVOKAADO-LAIMI PEAAEGU TOORKOOK

Tee kasvõi nädal enne valmis. 

Põhi: 

200 g mandleid
50 g Billington’s Demerara suhkrut
50 g kookoshelbeid
50 g kookosõli

Rösti pannil mandlid koos suhkruga, lisa kookoshelbed ja -õli, sega ühtlaseks. Suru 28 cm koogivormi põhja. 

Täidis: 

3 keskmist avokaadot
1½ laimi koor ja mahl
60 g (toor)agaavisiirupit
50 g kookosõli

Püreesta avokaado ja lisa agaavisiirup, laimimahl ja -koor ning kookosõli. Sega ühtlaseks. Kalla segu pähklipõhjale. Aseta sügavkülma ja hoia 5 tundi. Enne söömist võta kook umbes pool tundi varem sulama.

BILLINGTON’S rafineerimata roosuhkur Demerara

Oma rikkaliku aroomi, krõmpsuva tekstuuri ning kuldse värvusega on rafineerimata Demerara suhkur ideaalne kohvis, hommikusöögihelvestel, küpsistes ja kookides. Annab erilise maitse, kui raputada pudrule või grillitud greibile.  

Joogisoovitus: Cointreau Fizz

Naudi seda võrratut apelsinilikööri koosluses: 4 cl Cointreau’d, 8 cl Thomas Henry Soda toonikut, 1,5 cl laimimahla, rohkelt jääd. Muuda oma Cointreau Fizz kirevamaks värskete marjade või viljadega (apelsinilõigud, värske kurk) või maitsetaimedega (münt, basiilik).