SUVINE GURMEEKOOL VOL6: Maheveise esiseljasteik pruuni suhkru ja kohvi grillmarinaadis

5 kommentaari
SUVINE GURMEEKOOL VOL6: Maheveise esiseljasteik pruuni suhkru ja kohvi grillmarinaadis

Suvise gurmeekooli viimaseks retseptiks pakume hõrku maheliha Liivimaa Lihaveise valikust, mis on saanud restoran Kuldmokk kokkade, Jüri ja Irma poolt, erilise ja samavõrra maitsva marinaadilisa. 

Buduaari traditsiooniks on igal hooajal leida tippkokkade ja parimate maistete maaletoojate abiga küll ajakohaseid aga uusi maitseealmusi. Seekord oli juhtivaks ideeks muidugi suvine maitseelamus kuid mitte vähem ka tervislikkus ja puhas maitseelamus. Seepärast kaasasime rafineerimate suhkruid kaubamärgiga Billington’s, Liivimaa rohumaadel kasvanud maheveise liha, 100%looduslik naturaalsetest mahe koostisainetest valmistatud lahustuva viljakohvijoogi A. Vogel Bambu ja maailma vanimat ja arvatavasti ka maailma parima maitsega rumme Mount Gay valikust. 

Valmis imeline suvegrill ja sellega sobiv märjukeselisa. 

MAHEVEISE ESISELJASTEIK PRUUNI SUHKRU JA KOHVI GRILLMARINAADIS

Itaaliapärane

Umbes liiter valmis marinaadi

2 spl oliiviõli

2 dl hakitud kollast sibulat 

6 küüslauguküünt, hakitud

2 spl peenelt hakitud tšillikauna (seemned eemaldatud)

1,2 dl Billington’s Dark Brown Soft suhkrut

2 spl tšillipulbrit

2 spl Billington’s Melassisuhkrut

2 spl hakitud koriandrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 kg purustatud tomateid koos mahlaga või tomatipüreed

2,5 dl madala soolasusega kanapuljongit

2,5 dl A.Vogel Bambu viljakohvi (lahustatud, kange)

500g Liivimaa Lihaveise esiselja steiki

Valmistamine:

Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk, sibul, tšilli ja hauta u 7 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa pruun suhkur, tšillipulber, Molasses suhkur, koriander ja vürtsköömned ning sega, kuni suhkur on sulanud. Sega juurde tomatid või tomatipüree, kanapuljong ja kohv. Lase keema tõusta. 

Vähenda kuumust ja kuumuta tasasel tulel kaane all, kuni segu on vähenenud umbes 4 dl. Sega pidevalt. See peaks aega võtma umbes 35 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga.

Marinaadi võib valmis keeta ka varem. Säilib hästi külmikus ning on sobilik ka moppimiseks.

Lisa Liivimaa Lihaveise liha ja lase marineerida vähemalt 3 tundi, veel parem kui üleöö. Enne grillimist lase lihal saavutada toatemperatuur.

Liivimaa Lihaveise liha on saadaval enamike suuremate turgude lihalettidel, aga tark oleks erisoovide osas kindlasti omale liha ette tellida. Liha saab osta suurema valikuga kauplustest ja soovi korral ka ettetellimisel: Tallinnas Nõmme turul, Tartus ja Pärnus Taluturul ning Adaveres Chef Foods lihapoes. Lisaks sellele pakutakse väiksemat valikut toodetest paljudes mahe- ja ökomarketites, suuremates toidukauplustes ja näiteks isegi ka Pääsküla poes ja Rõõmu kaubamajas. info@liivimaalihaveis.ee vaata telefonikontakte SIIT

Joogisoovitus: Mount Gay Black Barrel & Ginger Ale

Mount Gay Black Barrel maitse: Kompleksne ja rikkalik, suitsune. Vürtsi lisab ingverijook. Mount Gay rumme leia suuremate kaupuste lettidelt. Maaletooja Tridens. 

Ilusat suve jätku ja head isu!

vaata eelmisi retsepte 

Kreemine avokaado-laimi peaaegu toorkook

Ennu maailmakuulus Dirty stake

Tumedas õlles hautatud oad

Kohvi-šokolaadi mandlijahu pannkoogid

Lihaveise pichansa marokopärases marinaadis