Reklaam sulgub sekundi pärast

TAEVALIK KUKESEENEPIRUKAS viib keele alla

Käes on kukeseenehooaeg ja mis võiks ühel laupäevasel päeval veel paremini maitsta kui hõrk pirukas. Valmistamine on imelihtne ning viib kogu perel keele alla. Samuti on kukeseened väga kasulikud - neis on rikkalikult C- ja D-vitmaiini, samuti kaaliumi.

Põhi: 

3 dl nisujahu
1/2 tl soola
150 g külma võid
1-2 spl jääkülma vett

Tee nii: 

Sega sõelutud jahu soola ja võiga. Töötle köögikombainis ühtlaseks massiks. Seejärel lisa külm vesi ning sega kokku tainapalliks. Vajuta tainas lapikuks, keera toidukilesse ja aseta tunniks külmkappi. Suru tainas võiga määritud 24 cm suuruse vormi põhja ja umbes 2 cm kõrgustele äärtele. Torka kahvliga keskosale augud sisse ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. 

Täidis: 

1 l puhastatud kukeseeni
1 sibul
praadimiseks võid
100 g sinihallitusjuustu
3 kanamuna
1 dl piima
1 dl koort
natuke soola ja pipart

Tee nii: 

Tükelda sibul peeneks ja prae pannil või sees madalal kuumusel klaasjaks (kulub u 8 minutit). Lisa puhastatud kukeseened ja prae edasi, kuni seentest välja tulnud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola ja musta pipraga, lisa veel paar tükki võid ja sega läbi. Jäta segu jahtuma. 

Sega omavahel munad, piim, koor ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seened eelküpsetatud põhjale, lisa sinihallitusjuustu tükid ning vala peale täidis. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni täidis on hüübinud ja hakkab kuldseks muutuma.

Head isu!

allikas: soppa365