Reklaam sulgub sekundi pärast

TUMMINE ELAMUS: LILLKAPSAPÜREESUPP, mis lausa sulab suus

Külm pakane lausa kutsub valmistama midagi mõnusalt tummist ja soojendavat, ent samas võiks tegu olla kiirelt valmiva retseptiga, mis maitseb oivaliselt ja on samas kerge ka rahakotile. Talvisel ajal on köögiviljadest valmistatud püreesupid alati aukohal olnud ning lillkapsa püreesupp on kindlasti paljude lemmik.

Külm pakane lausa kutsub valmistama midagi mõnusalt tummist ja soojendavat, ent samas võiks tegu olla kiirelt valmiva retseptiga, mis maitseb oivaliselt ja on samas kerge ka rahakotile. Talvisel ajal on köögiviljadest valmistatud püreesupid alati aukohal olnud ning lillkapsapüreesupp on kindlasti paljude lemmik.

Lillkapsal on imeline omadus tõmmata endasse teiste toiduainete maitseid, olles ise pigem leebe ja tagasihoidlik. Seega just lisandite abil saab supile maitsenüanssi lisada, lillkapsas aga annab kreemise ja ühtlasi ka tervisliku tulemuse.

Lillkapsapüreesupp kolmele:

Vaja läheb: 

1 suurem lillkapsas või kaks väiksemat (umbes 650 grammi)
1 suur valge sibul
150 g kodujuustu
120 g Merevaiku
soola, pipart
soovi korral lisandiks singikuubikuid, soolalõhet, krevette, riivitud parmesani, kanafileed

Tee nii:

Eralda lillkapsas õisikuteks ja keeda pehmeks, lisa ka pisut soola. Samal ajal pruunista pannil hakitud sibul. Kui lillkapsas on valmis, püreesta see saumiksri abil ja lisa lõpus ka kodujuust ja praetud sibul. Maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel lisa igasse kaussi 30 grammi Merevaiku ning soovi korral ka lisandeid.

Allikas: bbc