VÕRRATUD BAILEYSE magustoidud

6 kommentaari
VÕRRATUD BAILEYSE magustoidud

Buduaari sügisturu maitsepartneriks on taas kord maailmakuulus kooreliköör Bailyes. Kella 11.00 ja 13.00 vahel toimuvad turgudel selle võrratu joogi degustatsioonid ning klaasidega kinkekarbi loosimised. Baileys on ka kokkade poolt armastatud toidu maitsestamise komponendina. Jagame siin hõrkude magusroogade retsepte, mille autoriteks on kirglikud gurmeekunstnikud Otto & Mesi. Vaata kindlasti nende tegemiste osas lisa ka kodulehelt ottojamesi. 

Baileys koorelikööri maitsebuketis ühinevad värske koor, parim Iiri viski ning looduslikud lõhna- ja maitseained. See on looduslik toode, mis sisaldab vaid 17% alkoholi. Joogis kasutatav koor saadakse hoolikalt valitud lehmapiimast. Baileys on tõeliselt värske toode – värskest koorest valmib 36 tunniga pudelisse villitud toode. Pudelis säilitab koore värskuse juba viski. Viimase aastakümne jooksul maailmas enim müüdud kooreliköör Baileys on troonilt tõuganud mitmeid aastasadu populaarsust kogunud napse. 

BAILEYSE JÄÄTIS 

Sametine ja kreemine jäätis, millele annab viimase lihvi kontrastne kohv.

6 inimesele

Koostisosad:
200 ml vahukoort
100 ml piima
100 g suhkrut
3 munakollast
4 dl Baileyst
60 g tumedat šokolaadi
30 g kohviube

1. samm: pane piim, Baileys ja koor potti, kuumuta keemiseni ja tõsta tulelt.

2.samm: vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa piima, Balileyse ja koore segu aeglaselt muna-suhkrusegu hulka. NB! Kui liiga kuum piim kallata korraga munadele peale, siis muutub segu tükiliseks. Kalla segu uuesti potti ning aseta madalale kuumusele. Sega pidevalt, kuni segu kergelt pakseneb ja seejärel eemalda tulelt.

3. samm: jäätisesegu võib kohe kasutada või jätta külmkappi ootele ja alles hiljem kallata segu jäätisemasinasse. Kata segu toidukilega, mis puutub otse vedeliku vastu, kui hoiustad seda külmkapis.

4. samm: puru valmistamiseks pane kohvioad blenderisse ja purusta need nii, et hamba all kergelt puruneks, kuid ei muutuks liialt peeneks jahuks. Lisa peeneks hakitud tume šokolaad ja sega paari kiire blenderdusega kokku.

5. samm: serveerimisel aseta puru kausi põhja ja tõsta jäätisepall selle peale.

BAILEYSE ŠOKOLAADI-GANACHE TARTALETTE VAARIKATEGA 

Üllata oma sõpru millegi erakordsega!

6 inimesele

Koostisosad:
250 g nisujahu
1,5 spl suhkrut
1 muna
2 spl külma vett
1 näpuotsatäis soola
125 g toasooja võid
100 ml vahukoort
100 ml Baileyst
250 g tumedat šokolaadi (väikseks hakitud)
20 g võid (kuubikuteks hakituna, toasoe)
250 g vaarikaid
100 g valget šokolaadi

1. samm: sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa kuivainete hulka munakollased koos võiga.

2. samm: sega tainas ühtlaseks ja lisa 2 spl külma vett.

3. samm: töötle tainast seni, kuni see püsib kenasti koos ja on ühtlane.

4. samm: pane tainas toidukilesse ning aseta külma. Hea oleks, kui tainas saaks vähemalt 3-4 tundi külmas seista. Jahtunud tainaga on hiljem lihtsam tegeleda.

5. samm: jaga tainas 50-60grammisteks tükkideks ja rulli tükid lahti. Võita tartalette-vormid ja tõsta tainas vormi, lõika ülejääk noaga, kuid mitte täpselt vormi äärelt. Jäta pisut üle ääre rippuma. Tee kahvliga taina põhja augud, et põhi õhku ei tõuseks. Küpseta pöördõhuga ahjus 180 C juures 15 minutit või kuniks korvikesed on kuldsed. Võta ahjust ja jahuta, lõika noaga mööda äärt, et saaks sirge äärega korvikesed, eemalda vormist.

6. samm: valmista ganache. Kuumuta vahukoor ja Baileys keemiseni ning eemalda tulelt.

7. samm: kalla segu pidevalt segades tasapisi hakitud šokolaadi hulka, et tekiks ühtlane mass. Lisa või ja jätka segamist, kuni segu on kreemjas ja ühtlane.

8. samm: lisa ganache pritskotti või täida korvid lusikaga, kuniks segu on piisavalt vedel.

9. samm: lase ganache‘il paar minutit jahutada ja lisa tartalette‘i peale vaarikad.

10. samm: kaunistuseks tõmba noateraga risti mööda valge šokolaadi tahvlit, et tekiksid väikesed rullis laastud.

 

Hõrke maitseelamusi!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.