Reklaam sulgub sekundi pärast

Kristi: uskuge või mitte, aga tänaseks ma armastan ühepajatoitu

Treenimise ja aktiivse liikumise kõrval on teiseks ja väga oluliseks teemaks õige toitumine. Selleks, et meie keha oleks õnnelik ja ka vormis, tuleb targalt mõelda ja teadlikult tegutseda.

Tean ise ja ilmselt tead ka Sina, kui kerge on libedale teele sattuda ja pikemalt mõtlemata midagi suhu panna. Kui ma veel mõni aeg tagasi sõin omaarust üsna tervislikult, siis täna võin öelda, et tegelikult olen alles poolel teel tervisliku toitumiseni. Monica abil aga püsin lainel ja saan järjest targemaks. Juba kohe – teisipäeval õnnestub mul osaleda Monica Lauri ja Kaia Heinlehe läbiviidavatel toitumiskoolitustel. See võimalus on ka Sinu jaoks!


 

Treenimise ja aktiivse liikumise kõrval on teiseks ja väga oluliseks teemaks õige toitumine. Selleks, et meie keha oleks õnnelik ja ka vormis, tuleb targalt mõelda ja teadlikult tegutseda.

Tean ise ja ilmselt tead ka Sina, kui kerge on libedale teele sattuda ja pikemalt mõtlemata midagi suhu panna. Kui ma veel mõni aeg tagasi sõin omaarust üsna tervislikult, siis täna võin öelda, et tegelikult olen alles poolel teel tervisliku toitumiseni. Monica abil aga püsin lainel ja saan järjest targemaks. Juba kohe – teisipäeval õnnestub mul osaleda Monica Lauri ja Kaia Heinlehe läbiviidavatel toitumiskoolitustel. See võimalus on ka Sinu jaoks!

Üks asi on see, mis on tervislik toit, ja teine asi, mis on minu keha jaoks tervislik. See, mis sobib minu kehale, ei pruugi sobida Sinu kehale ning selleks, et süüa oma kehale sobivaid toitained, tuleks uurida, mõelda, konsulteerida ja teha analüüs, mis määraks toiduainete talumatuse. Tean, et paljud inimesed seda mõtet ei toeta, aga see tuleneb ilmselt teadmatusest.

Mind on elu viinud kokku mitmete lastega, kes on pisut erilisemad kui Sina ja mina ning nii mõnelegi neist on tehtud toiduainete talumatuse test. Nägin igapäevaselt kõrvalt, kui erinevad olid laste menüüd ning mis sobis ühele, pidi teise menüüst olema kõrvaldatud viieks aastaks. Suudan Sind ehk natukenegi veenda või panna mõtlema, et sellesse teemasse ei saa ükskõikselt suhtuda. Samas, mul endal läks umbes kolm aastat aega ja palju lugemist ning uurimist, enne kui otsustasin teha toiduainete talumatuse analüüsi. Tulemustest on tänaseks möödas kuus kuud ja mis siin salata - algus oli üsna hirmutav, sest praktiliselt kogu toiduainekappide sisu läks vahetamisele ning erinevate mahekaupade poed said mu elu tavaliseks osaks, on tänaseni.

Kirjutan Sulle jupikese oma listist, mida minu immuunsüsteem ei talu: oliivid, tomat, nisutooted (näiteks jahu, sai, makaronid jne), pärm (ka sooda, küpsetuspulber), juust, mais, baklažaan, erinevad oad, tsitrused (sidrun, apelsin, laim), herned, suhkur, paprika, seened jne. Kuidas tundub? Nüüd aga söön ma nisust valmistatud pastatoodete asemel riisinuudleid, riis ja tatar on aga lausa lahutamatud ja näiteks suhkru asemel kasutan fruktoosi, mett, agaavisiirupit ja nii edasi, ja nii edasi. Sa ju tead, mis on poes tavalise makaronipaki hind – ütleme, et keskmiselt umbes 10 krooni, aga näiteks minule sobivad makaronid maksavad 69 krooni. Mitte just eriti normaalne, aga enda nimel tuleb pingutada..

Kodustes tingimustes suudan ma ideaalselt jälgida, mida söön, et kehale ja meelele rahulolu tekitada, aga iga külaskäik või väljas einestamine lõppeb minu jaoks enamasti kõhuvalu või kehva enesetundega. Minagi mõtlesin kunagi, et päris normaalne on tunda mõni hetk pärast söömist väsimust või kannatada mingeid imelikke torkeid kõhus, aga nüüd võin öelda, et saan neid tundeid kogeda, kui näiteks pitsaga patustan või gaasilisi karastusjooke joon. Tean, et see tundub Sulle võimatu ja uskumatu, aga täpselt nii see on.

Kui ma varem sõin köögivilju üsna vähe, siis täna on köögivili lausa asendamatu minu menüüs ja selle rangelt kohustusliku soovituse sain ma Monicalt, oma personaaltreenerilt. Ma poleks iial uskunud, et võin ühepajatoitu armastada, aga täna on see nii. Monica „pani“ mind kasutama ka erinevaid seemneid, mis on lisandiks mu hommikupudrule, erinevates salatites, aga ka vahepalaks peoga söömiseks.

Keha läks säilitamiserežiimile 90 → 86 kg

 

Parimat Sulle, kallis lugeja!

Kristi