Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella ampsud: Üksinda kodus

Mõned retseptid on ideaalsed just siis, kui neid teha vaid väike kogus ja iseendale. Kiire salat lõunaks ja tõeliselt hõrk lambaliha õhtusöögiks on just need Nigella lemmikpalad, mida ta teeb enim siis, kui on üksi kodus. Lisaks kiire pastaroog  „lõhutud-pestoga“ ning pingutuseta valmiva ahjuroa retsept, kui jaksu süüa teha pole.


 

Mõned retseptid on ideaalsed just siis, kui neid teha vaid väike kogus ja iseendale. Kiire salat lõunaks ja tõeliselt hõrk lambaliha õhtusöögiks on just need Nigella lemmikpalad, mida ta teeb enim siis, kui on üksi kodus. Lisaks kiire pastaroog  „lõhutud-pestoga“ ning pingutuseta valmiva ahjuroa retsept, kui jaksu süüa teha pole.

Pestopasta

Vaja läheb:

500g lintpastat
5 küüslauguküünt
punt basiilikulehti, hakitud
1,5 dl seedermänni seemneid
110g riivitud parmesani
110g pecorino vorsti
umbes 2 dl oliivõli 

Valmistamine:

Keeda soolaga maitsestatud vees pasta valmis. Kuumuta oliivõli paksupõhjalises potis ning lisa puhastatud küüslauguküüned. Kuumuta kuni küüslauk muutub kergelt pruunikaks. Eemalda küüslauguküüned õlist ning tõsta pott kõrvale jahtuma. Rösti kuiva panni peal seedermänniseemned ja haki basiilik. Kui pasta on valmis, kurna ja vala suurde kaussi. Kalla pasta peale küüslaugumaitsest läbiimbunud oliivõli, hakitud basiilik, röstitud seedermänni seemned, pecorino viilakad ning riivitud parmesan. Sega korralikult läbi ja naudi!

Head isu!

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja