Reklaam sulgub sekundi pärast

1 asi, mida maasikate söömisel teha ei tohi

Värsked marjad on lihtsalt võrratud ning lisaks imelisele maitsele on nad meie tervisele ka kasulikud ja seda mitmel erineval moel. Magusad kodumaised maasikad saavad peagi valmis ja siinkohal võib julgelt öelda, et nende söömisega end tagasi hoidma ei pea - kasvõi terve kilo päevas.

Värsked marjad on lihtsalt võrratud ning lisaks imelisele maitsele on need meie tervisele ka kasulikud ja seda mitmel erineval moel. Magusad kodumaised maasikad saavad peagi valmis ja siinkohal võib julgelt öelda, et nende söömisega end tagasi hoidma ei pea - kasvõi terve kilo päevas.

Aga kuidas süüa maasikaid nii, et nendest kõik vitamiinid ja mineraalid ilusti kätte saaks? Tunnustatud toitumisspetsialist Kristy Del Coro (loe tema kohta lähemalt siin) jagas sel teemal ühe väga huvitava nipi - nimelt tuleb maasikaid süüa tervelt ehk siis mitte tükkideks lõigata! Miks? Sest teatud vitamiinid on hapnikule ja valgusele väga tundlikud ja kui maasikad tükkideks lõigata, siis need vitamiinid hävinevad. Sama kehtib ka teiste marjade puhul, ent näiteks vaarikaid ja mustikaid me lihtsalt ei lõikagi tükkideks, vaid pistame otse suhu. 

Seega kui sa soovid maasikatest kõik vitamiinid kätte saada, söö neid nii, nagu nad on! 

Kristy ütles ka seda, et talvisel perioodil, mil poodides müüakse hooajaväliseid puuvilju, juurvilju ja marju, tuleks tegelikult hoopis külmutatud kaupa eelistada, sest nendes on vitamiine palju rohkem alles. Meile sisse imporditud kaup on korjatud pooltoorena ning just sel põhjusel leidub nendes väga vähe vitamiine ja mineraalaineid!

Kõige kasulikum on tarbida neid marju ja vilju, mis antud hetkel hooajalised on.

Allikas: health.com