3 taimset toitu, mis on kuumutatult tervislikumad

3 taimset toitu, mis on kuumutatult tervislikumad

Võiks arvata, et köögiviljad ja teised taimsed toidud on toorelt süües kasulikumad kui kuumutatult ja üldjuhul vastab see kindlasti tõele, ent siinkohal on ka mõned erandid, mis võiks meelde jätta! Teatud taimsetest toitudest suudab organism vitamiine ja teisi kasulikke aineid omastada paremini siis, kui neid enne söömist kuumtöödelda!  Allpool on välja toodud 3 populaarset taimset toitu, mida võiks enne söömist kuumtöödelda:

Võiks arvata, et köögiviljad ja teised taimsed toidud on toorelt süües kasulikumad kui kuumutatult ja üldjuhul vastab see kindlasti tõele, ent siinkohal on ka mõned erandid, mis võiks meelde jätta! Teatud taimsetest toitudest suudab organism vitamiine ja teisi kasulikke aineid omastada paremini siis, kui neid enne söömist kuumtöödelda! 

Allpool on välja toodud 3 populaarset taimset toitu, mida võiks enne söömist kuumtöödelda:

1. Seened

Seeni tasub kuumtöödelda juba üksnes sel põhjusel, et osad seeneliigid on mürgised ja tegelikult on väga lihtne seene äratundmisel eksida! Kuigi seened sisaldavad väga vähe kaloreid, on tegu väga raskesti seeditava toiduga. Arvatakse, et organism suudab isegi liha paremini seedida kui seeni. Küpsetamine muudab seene struktuuri pehmemaks ja organism suudab seentes sisalduvaid aineid paremini omastada ja seedimisprotsess muutub kergemaks.

2. Porgandid

Porgandid sisaldavad A-vitamiini, mis tugevdab silmi ja parandab nägemist. Lisaks leidub nendes imemaitsvates juurviljades ka beetakaroteeni, mis kaitseb nahka. Kui porgandit aga aurutatud või grillitud kujul süüa, omastab organism kasulikke aineid veelgi paremini. 

3. Spinat

Spinat on tõeline tervisepomm sisaldades kaltsumit, rauda, magneesiumi ja lisaks veel beetakaroteeni. Kui spinatit aga aurutada, omastab organism sellest kaltsiumit lausa kolm korda paremini.

 

Kindlasti tasub meeles pidada ka seda, et liiga kõrgel kuumusel neid töödelda ei tasu, sest nii hävinevad kasulikud vitamiinid ja mineraalained sootuks! Parim on aurutamine või spinati puhul näiteks lihtsalt paariks minutiks kuuma vette panek. 

Allikas: care2.com