ETTEVAATUST: Ära kunagi keeda vett, mida oled korra juba keetnud!

ETTEVAATUST: Ära kunagi keeda vett, mida oled korra juba keetnud!

Mis juhtub inimestega siis, kui nad keedavad veekeetjas vett, kuid unustavad siis näiteks end teleri ette. Vesi läheb jälle külmaks. Tavaliselt vajutavad inimesed siis veekeetja jälle tööle, et see sama vesi, mis korra juba kees, taas kuumaks ajada. Mis siis aga ikkagi juhtub, kui keeta vett, mis korra juba keedetud on?

Mis juhtub inimestega siis, kui nad keedavad veekeetjas vett, kuid unustavad siis näiteks end teleri ette. Vesi läheb jälle külmaks. Tavaliselt vajutavad inimesed siis veekeetja jälle tööle, et see sama vesi, mis korra juba kees, taas kuumaks ajada. Mis siis aga ikkagi juhtub, kui keeta vett, mis korra juba keedetud on?

Kuigi see on väga oluline, pole meile seda koolis õpetatud. Kui vesi keeb, siis selle koostis muutub. Tavaliselt on see hea asi, kuna püsimatud ühendid aurustuvad ja gaasid lahustuvad. Seetõttu on keedetud vett ka turvaline juua.
Küll aga on olukord teine, kui vesi on liiga kauaks keema jäetud või on uuesti keedetud. Nii muutuvad vee keemilised ühendid veelgi ja seda mitte paremuse suunas. Sellisel juhul mitmed ohtlikud ained hoopis kogunevad mitte ei eemaldu. Need ained sisaldavad tihti arseeni, nitraati ja fuoriidi. Ka tervislikud mineraalid võivad muutuda kahjulikuks, kui neid liigselt keeta, näiteks kaltsiumsoolad võivad sellisel juhul tekitada neerukive ja sapikive, kui neid suures koguses manustada.

Korduvalt keedetud vee kahjulikud omadused

1. Arseen
Maailma Tervise Organisatsioon (WHO) väidab, et joogivesi kujutab endast inimestele suurimat ohtu justnimelt seal leiduva arseeni tõttu. Arseeni olemasolu vees võib viia arseeni mürgituseni, mis olenevalt arseeni sisalduse tasemest võib lõpuks viia füüsiliste vaevusteni.
Arseenimürgituse potentsiaalsed riskid hõlmavad endas seedetrakti probleeme, diabeeti, südame-veresoonkonna haiguseid, probleeme neerudega, nahahaiguseid ning isegi vähki.

2. Nitraat
Looduses leidub nitraati kõikjal – pinnases, vees ja õhus. Kui seda kemikaali kasutatakse aga toidu lisana,  näiteks lihas või kui seda kuumutatakse kõrgel temperatuuril, siis muutub see vägagi ohtlikuks.
Kõrge temperatuur muudab nitraadi nitrosamiiniks, mis on kantserogeenne. Nitraati seostatakse erinevate vähkkasvajatega, muuhulgas munasarja, seedetrakti, põie, pankrease ja verevähiga.

3. Fluoriid
Fluoriidi mõju kohta joogivees on läbi viidud arvukalt uuringuid. On teadaolev fakt, et vees leidub fluoriidi ning see on potentsiaalseks ohuks sinu tervisele. Ehkki flluoriidi kahjulikud omadused on teaduslikult tõestatud, leidub seda siiski tihti ka joogivees. Harvardi Ülikooli uuringute kohaselt mõjutab kokkupuude fluoriidiga negatiivselt kasvueas laste neuroloogilist- ning kognitiivset arengut. Mitmed uuringud on kinnitanud, et kõrge fluoriidisisaldusega joogivesi on laste madalama IQ põhjustajaks. Fluoriidi on seostatud ka meeste madalama viljakusega.

Allikas:  themindawakened.com