Hommikul sööme putru – nipid ja soovitused!

8 kommentaari
Hommikul sööme putru – nipid ja soovitused!

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ning oluline on ka see, et organism saaks sellest kätte kõik vajalikud toitained! Üheks suurepäraseks lahenduseks on valmistada putru, milleks ei kulu sugugi nii palju aega, kui ekslikult arvata võib – ka paari minutiga on võimalik täisväärtuslik ja imemaitsev puder valmis saada!

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ning oluline on ka see, et organism saaks sellest kätte kõik vajalikud toitained! Üheks suurepäraseks lahenduseks on valmistada putru, milleks ei kulu sugugi nii palju aega, kui ekslikult arvata võib – ka paari minutiga on võimalik täisväärtuslik ja imemaitsev puder valmis saada!

Putru saab valmistada nii soolasel kui ka magusal moel ning võimalusi, millest putru teha, on palju: tatrapuder, kaerahelbepuder, neljaviljahelbepuder, hirsipuder või miks mitte hoopis kinoapuder!

Valides täisterakaerahelbed või toortatra kiirhelveste asemel, kulub pudru keetmiseks küll rohkem aega, ent ka siinkohal on olemas üks hea nipp! Kui täisterakaerahelbed eelmisel õhtul kuuma piima või vee sisse pehmenema panna (lisa pudruhelvestele vedelikku nii palju, et see kataks helbed ilusti ära), piisab hommikul vaid sellest, kui pudru korraks keema lasta ning seejärel mõned minutid hautada. 

Toortatart tuleks aga üleöö kuumas vees leotada ning hommikul tuleks see vesi ära valada, tatar külma vee all üle loputada ning seejärel keema lasta kas piima või veega – see oleneb maitse-eelistustest. 

Miks tasub hommikul just putru süüa? Sest puder sisaldab kiudaineid, valke ja süsivesikuid, mis täidavad kõhtu ning annavad energiat. 

Kuidas aga hommikupuder veelgi maitsvamaks muuta?

1. Kes armastab soolast putru, võib sellele lisada riivitud juustu, pestot, röstitud kõrvitsaseemneid või seedermänniseemneid, mõnda väga kvaliteetset õli (kanepiseemneõli, kõrvitsaseemneõli, seedermänniseemneõli), hakitud päikesekuivatatud tomateid või hoopis purustatud küüslauku! 

2. Kui sulle maitseb magusapoolne puder, siis lisa sellele mett, kreemjat kookospiima, kookoshelbeid, kakaod, kaneeli või banaani.

3. Veel üks põnev idee on valmistada hoopis külma putru, mis sarnaneb pigem kreemjale müslile! Sega õhtul täisterakaerahelbed piima või jogurtiga kausis, kust neid hommikul süüa soovid, ning aseta üleöö külmikusse seisma. Soovi korral sega sisse ka lusikatäis chia-seemneid, kakaod, kama või kaneeli! Hommikul sega juurde pähkleid, seemneid, mett, kuivatatud puuvilju või kookoshelbeid. Tulemuseks on üks korralik hommikusöök!

Kui ka sinul on mõni vahva idee, kuidas putru veel maitsvamaks muuta, siis lisa see kindlasti loo all olevatesse kommentaaridesse!

 

Karin Karu