Viis põhjust, miks tuleb süüa greipi

143 kommentaari
Viis põhjust, miks tuleb süüa greipi

Buduaari lugejagallup kinnitas meile, et greip on kõige alahinnatum tsitruseline. Kõik armastavad apelsini ja sidrunit, kuid greip on nendest palju vitamiinirikkam ja sisaldab rohkem rasva põletavaid ensüüme. Greip sisaldab ligi 90% vett, mis samuti parandab enesetunnet ja aitab kaalu langetada.

Buduaari lugejagallup kinnitas meile, et greip on kõige alahinnatum tsitruseline. Kõik armastavad apelsini ja sidrunit, kuid greip on nendest palju vitamiinirikkam ja sisaldab rohkem rasva põletavaid ensüüme. Greip sisaldab ligi 90% vett, mis samuti parandab enesetunnet ja aitab kaalu langetada.
Greipi tunnustavad nii lõhnatööstused, aroomiterapeudid, tippkokad kui farmatseudid.

Vaid pool greipi sisaldab kogu päeva C-vitamiini vajaduse ning sisaldab ka A-vitamiini ja kiudaineid.

C-vitamiini puuduses väheneb organismis kõigi oluliste protsesside intensiivsus ja seeläbi väheneb naha elastsus ning veresoonte vastupidavus. Lisaks sisaldab greip oluliselt vähem kaloreid, kui teised samaväärsed vitamiini- ja kiudainepommid.

Greip aitab kaalu langetada

Greibisöömine muutus eriti populaareks USAs 70ndatel aastatel, kui hakkas laialdaselt levima greibidieet, mis kiiresti kaalu langetas.
Ka viimase aja uuringud kinnitavad, et greip aitab kaalul langeda. USAs eelmimsel aastal 100 inimesega läbi viidud katse tõestas, et  inimestel, kes sõid greipi või jõid selle mahla 12 nädala jooksul, alanes kaal 1.5 – 4.5 kilo. Uuring kinnitas, et isegi kui inimesed ei muutnud oma toitumisharjumusi, siis menüüsse lisatud greibimahl aitas kiirendada rasvade põletamist.

Võitleb külmetuse, põletike ja viiruste vastu

Ka meie apteekides müüakse greibiseemnetest ja -koorest valmistatud ekstrakti nimega Citrosept. Citrosept tugevdab immuunsussüsteemi ja on effektiivne juba väikestes kogustes. Kuigi ekstrakt on väga mõru maitsega, toimib see väga hästi külmetuse ja põletiku vastu. Kui tunned, et hakkad haigeks jääma, siis imerohi greibiseemnetest võib sind haigusest päästa. 

Aitab taastada organismi

Taastusravis soovitatakse greibi tarbimist pärast raskeid haigusi või operatsioonijärgsel taastusperioodil. Teatud juhtudel on greibimahlast ja viljalihast kui naatriumi ja kaaliumi suhte korrastajast organismis abi ka kõrge vererõhu korral. Greipide söömine tõstab söögiisu ja ergutab seedenäärmete talitlust.

Teeb ilusaks

Greibi koort, täpsemalt küll selles leiduvaid eeterlikke õlisid, kasutatakse sarvestunud nahapaksendite pehmendamiseks ning liigselt rasuse naha hooldamiseks. Greibimahl ja viljaliha aitavad pleegitada naha pigmendilaike. Greibimahlas leiduv C-vitamiin soodustab kollageeni tekkimist ja seeläbi kaitseb nahka kiirema vananemise eest. 

Buduaar.ee