RASVA JA SUHKRU LÕKS – miks on hõrgutistest nii raske keelduda?

6 kommentaari
RASVA JA SUHKRU LÕKS – miks on hõrgutistest nii raske keelduda?

Juba ainuüksi rääkimine ahjusoojast pitsast või krõbedatest friikartulitest paneb paljude süljenäärmed tööle.

Isegi kui sa ei ole näljane, võib juhtuda, et himutsed seda ahjusooja pitsatükki niivõrd palju, et lõpuks sa lihtsalt pead sellest ampsu võtma. Millest see tuleneb, et hõrgutistest on nii raske keelduda? Veebileht Lifehack pani kirja mõned põhjused, miks me himutseme rämpstoitu niivõrd palju.

Meie aju on programmeeritud impulsiivselt sööma

Kunagi on olnud rasva või suhkrut sisaldavad toidud olulised inimeste ellujäämise seisukohalt. Aja jooksul pole see suures osas muutunud. Aju premeerimissüsteem aktiveerub, kui sööme, mis viib kergesti impulsiivse söömiseni.

Tahame kõike korraga

Paljudel meist on vajadus saada kõike kohe ja võimalikult kiiresti. See võib viia impulsiivsete ostudeni, kuid võib mõjutada ka seda, mida me sööme. Omatehtud toidu valmistamine võtab aega, seega võib kiirtoit osutuda kiiremaks ja mugavamaks variandiks.

Toit muudab meid õnnelikuks

Kuigi ka liigutamine tekitab meis heaolutunde, läheb selleks aega. Rämpstoit tekitab paljudele selle tunde aga koheselt. Negatiivne külg selle juures on asjaolu, et rämpstoit mõjub meie kehale halvasti, vastupidiselt liikumisele. 

 

allikas: LifeHack