TEADLASED: see toiduaine kaitseb organismi vähi vastu

5 kommentaari
TEADLASED: see toiduaine kaitseb organismi vähi vastu

Toitumine mõjutab inimese füüsilist keha rohkem kui seda arvatagi võiks ning teadlike valikute tegemine võib ennetada mitmete haiguste teket ja tugevdada tervist. Täisväärtuslik toit on kehale äärmiselt oluline kütus ning teadlased on jõudnud järeldusele, et teatud toiduained aitavad isegi raskeid haigusi ennetada.

Toitumine mõjutab inimese füüsilist keha rohkem kui seda arvatagi võiks ning teadlike valikute tegemine võib ennetada mitmete haiguste teket ja tugevdada tervist. Täisväärtuslik toit on kehale äärmiselt oluline kütus ning teadlased on jõudnud järeldusele, et teatud toiduained aitavad isegi raskeid haigusi ennetada.

Nimelt on teadlased teinud kindlaks, et süües iga päev punast sibulat, kaitsed end mitme vähivormi eest ning lisaks veel diabeedi ja südametõbede eest.

Uuringud kinnitavad, et just punases sibulas leiduvad vähivastased ühendid kvertsetiin ja antotsüaniin. Tegu on ainetega, mis kaitsevad inimese organismi munasarja-, soole- ja rinnavähi eest. 

Mida punasem on sibul, seda rohkem antotsüaniini selles leidub ja seda kasulikum see tervisele on.

Allikas: Mirror 

Sarnased artiklid