Reklaam sulgub sekundi pärast

TOITUMISNÕUSTAJA ANU paljastas, millest magusa ületarbimine tegelikult tingitud on

Karin Karu

Anu Luts
Anu Luts — FOTO: erakogu

Magustoitu ei peeta enamasti just tervislikuks, ent tegelikult võiks see väga vabalt ka tervislik olla - kõik oleneb sellest, millised on komponendid.

Toitumisnõustaja ja -terapeut Anu Luts möönab, et tervislik magustoit võib tähendada väga erinevaid asju ning maiustamisel tulebki lihtsalt teha teadlikke valikuid. 

Kuidas aga maiustada nii, et sa toetad ka oma tervist? Anu soovitab mõelda nendele aspektidele: "Kas maiustuse koostises on lisaaineid, mida tegelikult kehasse panna ei tahaks nagu näiteks erinevad säilitusained, värvained jms?
Kas see maius sisaldab koostisosi, mis ei sobi minu seedimisele nagu näiteks kakao, laktoos, piim või mõni muu allergeen?
Kas see maius päriselt maitseb mulle või teen valiku lähtudes ainult sellest, mis ma arvan, et on niiöelda õige valik?
Kas ma tarbin magustoitu pearoa osana või eraldi einena?"

Loe edasi SIIN.