Reklaam sulgub sekundi pärast

VAATA, MILLISED on Mari Ojasaar-Parve lemmikud tervislikud lõuna- ja õhtusöögid valmistada oma perele

Buduaar

Mari Ojasaar-Parve ja Jesper Parve
Mari Ojasaar-Parve ja Jesper Parve — FOTO: Mari Ojasaar-Parve/Instagram

Arvatakse, et tervislik toit on kallis ning et palju soodsam on ebatervislikult toituda.

See ei vasta aga sugugi tõele - kõik oleneb siiski sellest, mida sa sööd.

Kolme lapse ema, kunstnik ja ettevõtja Mari Ojasaar-Parve tõdeb, et nende peres süüakse enamasti kõike, kuigi tema juuresolekul ebatervislik jääb välja. "Eelistan töötlemata toitu, kohalikku toitu ja kindlasti peab toidulaud olema mitmekülgne. Näiteks lõuna turult saadud pärlitega: kartul, kukeseenekaste, kodune tomati-kurgi-paprikasalat maheda hapukoorega. Tilli ja sibulat ohtralt peale," avaldab naine.

Seejärel toob Mari välja teisegi soovituse: "Hakkliha, tomatikaste pasta või kartuliga on alati hea idee, kõik söövad. Meil on tegelikult lastel alati valida, kas nad söövad või ei söö. Me ei sunni neid, me inspireerime. Kui ei söö, siis nad teevad endale ise sobiva toidu, mis on tavaliselt võileib," tõdeb ta.

Ka suppe teeb Mari oma perele. "Supid on seedimisele head. Teen neid õigeid poole päeva puljongiga suppe."

Hooajalised toidud on Parvede peres kõrgelt hinnas. "Praegu värske kartul, kasvuhoone tomat ja kodujuust. Kana ahjus ka pidevalt. Viimane lemmik elamus oli aga suitsulatikas ahjust," kiidab ta.