Reklaam sulgub sekundi pärast

GURMEEKOOL: Klassikaline prantsuse antrekoot Liivimaa lihaveisest

Ajakiri Buduaar

Jagame Buduaari sügisese gurmeekooli klassikalise prantsuse antrekooti retsepti, mis valmis restorani Riviera-Palais Brasserie peakoka Andres Allase eestvedamisel. Vaja läheb: 200 g Liivimaa Lihaveise veiselihatükke Valmistamine: Prae liha kuumal pannil õlis kuldpruuniks, mõlemalt poolt 2 minutit (meedium miinuse saavutamiseks) Meediumi saavutamiseks küpseta neid lisaks 180-kraadises ahjus 3 minutit. Soovi korral lisa ürdivõid: 40 g võid tükeldatud rohelisi ürte (murulauk, petersell, till) riivitud küüslauku soola, pipart   Serveerida portveinikastme ja värske salatiga. Portveinikaste 1 mugulsibul 2 küüslaugu küünt 1 tl tüümiani 1 spl punase veini äädikat 200 ml punast portveini 200 ml veisepuljongit suhkrut, soola, pipart   Valmistamine: Tükelda sibul, küüslauk, tüümian ja prae õlis. Lisa äädikas ja portvein ning keeda, kuni pool vedelikust on alles. Lisa veisepuljong ja keeda kaste veidi paksemaks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.