GURMEEKOOL: Klassikaline prantsuse antrekoot Liivimaa lihaveisest

Jagame Buduaari sügisese gurmeekooli klassikalise prantsuse antrekooti retsepti, mis valmis restorani Riviera-Palais Brasserie peakoka Andres Allase eestvedamisel.
Vaja läheb:
200 g Liivimaa Lihaveise veiselihatükke
Valmistamine:
Prae liha kuumal pannil õlis kuldpruuniks, mõlemalt poolt 2 minutit (meedium miinuse saavutamiseks)
Meediumi saavutamiseks küpseta neid lisaks 180-kraadises ahjus 3 minutit.
Soovi korral lisa ürdivõid:
40 g võid
tükeldatud rohelisi ürte (murulauk, petersell, till)
riivitud küüslauku
soola, pipart
Serveerida portveinikastme ja värske salatiga.
Portveinikaste
1 mugulsibul
2 küüslaugu küünt
1 tl tüümiani
1 spl punase veini äädikat
200 ml punast portveini
200 ml veisepuljongit
suhkrut, soola, pipart
Valmistamine:
Tükelda sibul, küüslauk, tüümian ja prae õlis.
Lisa äädikas ja portvein ning keeda, kuni pool vedelikust on alles.
Lisa veisepuljong ja keeda kaste veidi paksemaks.
Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.