GURMEEKOOL: Klassikaline prantsuse antrekoot Liivimaa lihaveisest

GURMEEKOOL: Klassikaline prantsuse antrekoot Liivimaa lihaveisest

Jagame Buduaari sügisese gurmeekooli klassikalise prantsuse antrekooti retsepti, mis valmis restorani Riviera-Palais Brasserie peakoka Andres Allase eestvedamisel.

Vaja läheb:

200 g Liivimaa Lihaveise veiselihatükke

Valmistamine:

Prae liha kuumal pannil õlis kuldpruuniks, mõlemalt poolt 2 minutit (meedium miinuse saavutamiseks)

Meediumi saavutamiseks küpseta neid lisaks 180-kraadises ahjus 3 minutit.

Soovi korral lisa ürdivõid:

40 g võid

tükeldatud rohelisi ürte (murulauk, petersell, till)

riivitud küüslauku

soola, pipart

 

Serveerida portveinikastme ja värske salatiga.

Portveinikaste

1 mugulsibul

2 küüslaugu küünt

1 tl tüümiani

1 spl punase veini äädikat

200 ml punast portveini

200 ml veisepuljongit

suhkrut, soola, pipart

 

Valmistamine:

Tükelda sibul, küüslauk, tüümian ja prae õlis.

Lisa äädikas ja portvein ning keeda, kuni pool vedelikust on alles.

Lisa veisepuljong ja keeda kaste veidi paksemaks.

Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.