RETSEPT: JOHANDRA figuurisõbralik banaanikook

Lisa kommentaar
RETSEPT: JOHANDRA figuurisõbralik banaanikook
Johandra

Blogija ja tervisliku elustiili austaja Johandra-Lisett Iljušin jagas hõrku banaanikoogi retsepti, mis on klassikalisest versioonist pisut tervislikum.

Koostisosad:

•3 banaani

•375g kaerajahu

•1tl küpsetuspulbrit ja küpsetussoodat

•0,5tl soola ja kaneeli

•170g võid

•3 muna

•360ml keefiri

•400g vanilje toorjuustu

•magustajaks steevia/kookospalmi suhkur/mesi/ vanilje suhkur

Tee nii:

Soojenda ahi 180 kraadini. Purusta kahvliga banaanid ühtlasteks ja lisa magustaja, mikserda läbi. Lisa munad ja vaniljesuhkur ning mikserda uuesti läbi.

Sega kausis kokku kuivained. Kaerajahu, küpsetuspulber, küpsetussooda, sool, kaneel. Lisa kuivained kolmes osas banaanisegu hulka.
PS! Soovitaksin läbi sõela lasta kuivained, muidu võivad tükid sisse jääda.

Mikserda kogu segu läbi, lisa keefir ja mikserda veel veidi.

Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta ahjus 45-50 minutit. Kook on valmis siis, kui hambatikk tuleb koogist puhtalt välja.

Jahuta kook täielikult maha, minul oli ta mõned tunnid külmkapis.

Kate:

Sega kausis läbi 400g toorjuustu vaniljega ning lisa soovi korral veidi steeviat. Tükelda pistaatsiapähklid väikesteks tükkideks. Määri segu jahtunud koogile. Peale puista pähkleid.

Retsepti näed ka Johandra Instagramis SIIN.

Foto: Johandra

Sarnased artiklid