Traditsioonilised kevadised magustoidud pasha, galette ja kohupiimakeeks maitsevad kogu perele ja neid on lihtne valmistada! Kevadine galette Retseptis on kasutatud ploome, ent suurepäraselt sobivad ka näiteks õunad, virsikud, pirnid või metsmustikad. Põhi:1 munakollane 200 g jahu50 g mandlijahu70 g suhkrut180 g Tere külma võid Täidis:300g Tere pasha kohupiimapastat1 muna1 munavalge2 spl mandlijahu2 spl suhkrut Kate:4–5 ploomi1 spl (kuhjaga) tärklist45 g suhkrut1 spl sidrunimahlaVeidi Tere vahukoortPruuni või valget suhkrut Valmistamine:Sega omavahel jahu, mandlijahu ja suhkur. Lisa tükeldatud või ja näpi tainas kiirelt purutaoliseks. Lisa munakollane ja 1–2 spl külma vett ning sega taas kiirelt ühtseks tainaks. Pane toidukilesse ning aseta umbes 30 minutiks külma. Sega omavahel pasha kohupiimakreem, muna, munavalge, mandlijahu ja suhkur. Rulli tainas lahti, umbes 35 cm läbimõõduga rattaks, tee seda kahe küpsetuspaberi vahel. Haki ploom peeneteks viiludeks ning sega tärklise, suhkru ja sidrunimahlaga. Pane tainale kohupiimakreemi, aga jäta äärtest umbes 4 cm vabaks. Laota kreemile peale ploomid ja keera taina ääred täidise peale. Pintselda tainas vahukoorega ning raputa peale suhkrut. Küpseta galetti 190 kraadi juures 30–35 minutit. Lase kuskil 1–2 tundi jahtuda. Serveeri vahustatud vahukoore, jäätise ja/või värskete marjadega. Foto: Tere Pasha Koostisosad:500g Tere traditsiooniline käsitöökohupiim3 muna100 g Tere võid150 g Tere vahukoort100 g suhkrut1 tl vaniljesuhkrutApelsinikoorMandlilaastudEnda maitse järgi rosinaid/kuivatatud puuvilju/marmelaadi Vajalikud töövahendid:PottMitu erinevat kaussiMarliSõelPudrunuiNugaLusikadVispelVesivanni võimalus Valmistamine:Pane kohupiim marli sisse ning pigista sellest välja vedelik, et kohupiim oleks võimalikult kuiv. Suru kohupiim läbi sõela. Lisa juurde üks terve muna ja kaks munakollast. Lisaks veel või, vahukoor ja vaniljesuhkur. Sega korralikult läbi ja pane pott tulele, kuumuta kuni esimese mulksumiseni. Võta pott tulelt ning lase segul jahtuda, kas külmikus või vesivannil. Kui segu on jahtunud, peaks ta olema umbes sama paks nagu enne kuumutamist. Lisa suhkur ning kuivatatud marjad, rosinad, pähklid, riivitud apelsini või sidrunikoor. Pähklid ja rosinad võid panna 15 minutiks kuuma vette likku. Eemalda pähklitelt kest ning haki tükkideks. Pigista rosinatest vesi välja. Sega läbi ja pane marliga vooderdatud sõela sisse. Kata kohupiimamass marliga, pane peale taldrik ja sellele omakorda midagi rasket vajutuseks. Pane külmikusse 24 tunniks seisma. Võta välja, eemalda marli, kaunista ja naudi. PS! ÜLIMALT oluline on, et segu oleks enne suhkru lisamist korralikult maha jahtunud! Muidu võib pashasegu liiga vedel jääda! Retseptide autor on Sandra Daškova Foto: Tere Kohupiimakeeks Koostisosad:100 g Tere võid1,5 dl suhkrut4 suurt muna300 g Tere Pasha (toru)kohupiimakreemi80 g mandlijahusuur peotäis mandlilaaste1 suure sidruni mahl3 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbrit Valmistamine:Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Pane juurde kohupiim ja mandlijahu. Kõige lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu, mandlilaastud ja sidrunimahl. Tõsta tainas keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Foto: Tere Vaata Tere lihavõtte eritooteid siit!
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad
Ka juhtmega varstolmuimeja võib olla parim valik! — FOTO: Pexels.com Sisuturundus Ka juhtmega varstolmuimeja võib olla parim valik!