Reklaam sulgub sekundi pärast

Pähklite söömine võib päästa südameatakist

Peale 17 aastat kestnud uuringuid avastati, et need inimesed, kes nädalas vähemalt kaks korda väikese koguse pähkleid söövad, vähendavad endal südameataki saamise riski poole võrra. Nendel inimestel, kes pähkleid ei söö, on südameataki saamise risk täpselt poole võrra suurem kui pähklilembestel inimestel.

Pärast 17 aastat kestnud uuringuid avastati, et need inimesed, kes nädalas vähemalt kaks korda väikese koguse pähkleid söövad, vähendavad endal südameataki saamise riski poole võrra. Nendel inimestel, kes pähkleid ei söö, on südameataki saamise risk täpselt poole võrra suurem kui pähklilembestel inimestel.

Pähklites on palju E-vitamiini ning magneesiumit, mis on südamele väga tähtsad.

Siiski hoiatavad teadlased, et üleliigne pähklite tarbimine võib teha rohkem halba kui head. Kuigi pähklites on palju vajalikke aineid, on nad ka väga kaloririkkad.