Reklaam sulgub sekundi pärast

ANNA-MARIA VEIDEMANN-MAKKO räägib, miks ta “Seitsmestest” lahkub

TV3 reporter Anna-Maria Veidemann-Makko andis teada, et lahkub televisioonist. Särtsakat telereporterit ootavad uued väljakutsed, kuigi naine nendib, et ei tõmba teletööle lõplikku joont alla. Nüüd aga suundub Anna-Maria Kroonikasse, kus ta on varemgi töötanud.

"Mõte vahetada töökohta on minus settinud juba mõnda aega, aga kui Kroonika ja Delfi poolt tuli juba kolmas pakkumine, sedapuhku siis Ingrid Veidenbergi poolt, olin seekord valmis selle ka vastu võtma. Eks ma ikka mõtlesin tõsiselt selle üle, olin parajasti välislähetuses ning siis oli aega panna mõttes plusse ja miinuseid kirja ehk kas jääda edasi või siiski keerata n-ö uus lehekülg. Pean tunnistama, et valasin ikka korralikult õhtuti enne magamaminekut pisaraid, sest see on tõesti suur otsus, kuna armastan teletööd väga. Ma olin ju pea 11 aastat TV3 ja "Seitsmeste uudistega" n-ö "abielus" ja iga lahutus on raske, just emotsionaalselt," tunnistab Anna-Maria, et otsus ei tulnud sugugi kergelt.

TV3 sattus Anna-Maria tegelikult juba lausa 11 aastat tagasi. "See oli 2008. aastal, mil Märt Treier ja Sven Soiver kutsusid mind. Olin jäänud neile silma Filmimehe reporterite koolituselt. Ja Filmimehe kursusi korraldas toona ei keegi muu kui praegune TV3 programmijuht Raimo Kummer. Mina töötasin toona muuseas Kroonikas, nii et sümboolselt saab nüüd ring täis," muigab naine.

"Usun, et reporteritöö juures on olulisteks omadusteks uudishimulikkus, julgus, lai silmaring, hea suhtlemisoskus ning muidugi ka parajalt edevust, sest muidu ju kaamera ees ei oleks. Minul arenesid need omadused kõik aastatega. Aga seltskonna- ja naisteajakirjas töötamise kogemus on mul tegelikult pikem, sest enne Kroonikat töötasin üle pooleteise aasta Naistelehes nii Marii Karelli kui Signe Lahteina alluvuses. Nii et nüüd tuleb vaid põhitõed meelde tuletada, sest usun, et kirjutamine on iseenesest mul n-ö veres," ütleb Anna-Maria.

Aastate jooksul on Anna-Maria teinud intervjuusid lugematul arvul kuulsustega. "Olen vist tõesti teinud intervjuusid pea kõigi eesti kuulsustega. Minu vedada oli mitu aastat ka populaarne “Palju õnne” rubriik, kui portreteerisime tuntud persoone ning kinkisime neile isikupäraseid lillekimpe ja torte. Minu eesmärgiks on alati näha igas persoonis ennekõike inimest ning suhtuda temasse empaatiaga. Muidugi olen suuteline ka teravaid küsimusi esitama, aga kindlasti ei ole minu loomuses olla kuri ja ründav. Lisaks seltskonna- ja moeuudistele olid minu kajastada ka kultuurielu sündmused ning kõikvõimalikud sotsiaalteemad."

Siiski tõdeb Anna-Maria, et ei taha teletööle lõplikku joont alla tõmmata. "Meil on kokkulepe programmijuhi Raimo Kummeriga, et vähemasti aastavahetuse ennustussaadet, mida olen samuti juba 9 aastat TV3-s vedanud, teen edasi, sest sain maagide-ja selgeltnägijatega kenasti jutule ning tegemist on sissetöötatud formaadiga. Samuti ei välista ma ka teisi teleprojekte, kui need pole vastuolus minu uue põhikoha konkurentsieeskirjadega. Kõigepealt pean aga end kindlasti uuel kohal tõestama ja eks siis aeg näitab, kas ja kui palju mul mingiteks kõrvalprojektideks üldse aega jääb, sest ma tahan olla rohkem ka oma perega ja mitte end katki töötada. Kogu töökohavahetuse ja selle suure muutuse mõte oli ju see, et ma natukenegi rohkem ema- ja abikaasarollile pühenduda saaksin ja kodus asjad korras oleks," tunnistab naine.