PÄIKESELINE GURMEEKOOL VOL5: Suitsutatud veise välisfilee aurutatud köögiviljadega

PÄIKESELINE GURMEEKOOL VOL5: Suitsutatud veise välisfilee aurutatud köögiviljadega

Tõimegi lõpuks oma gurmeekoolidega päikese välja! Buduaari kevadise gurmeekooli viimaseks retseptiks on hõrk veisefilee, mis on saanud meeldiva suitsuse maitselisa. Lihaga aga sobitasime värvikad ja vitamiinirikkad Härmavili sügavkülmutatud köögiviljad, mis on pakki pistetud just sel hetkel, kui nende toitainetesisaldus on kõige kõrgem. Tänu kiirkülmutamisele on köögiviljadel säilinud ka oma kaunis kirgas loomulik värvus, mis loob sööjale ka silmailu. 

 

SUITSUTATUD VEISEFILEE VEINI-BALSAMICO KASTME JA AURUTATUD KÖÖGIVILJADEGA

4 inimesele

1 l lihapuljongit

100 g demi clase kastet

25 g tomatipastat

100 ml balsamico‘t

140 g porgandit, tükeldatud

140 g juursellerit, tükeldatud

140 g šalottsibulat, tükeldatud

200 ml punast veini

100 ml magusat veini

soola, pipart

650 g veise välisfileed, lõigata 4 võrdseks tükiks

soola, pipart

200 g Härmavili porgand, mais, hernes köögiviljasegu

8 keskmist kartulit, sektoriteks lõigatud

Veini-balsamico kaste:

Rösti porgandit, juursellerit ja šalottsibulat ahjus 200 kraadi juures 20 minutit ja sega vahepeal. Samal ajal vala alkohol potti ning keeda, kuni alkohol on aurustunud. Lisa tomatipasta, lihapuljong ja demi clase kaste. Keeda 15 minutit, lisa ahjust tulnud röstitud köögiviljad. Sega, et saadud mass põhja ei kõrbeks. Kui mass uuesti keema läheb (u 5 minuti pärast), lisa balsamico ning lõpuks maitse järgi soola ja pipart. Kurna kaste läbi sõela.

Välisfilee:

Pane suitsulaastud poti põhja. Aseta peale sõel (2 cm kõrgusele) ja pane lihatükid sõelale. Kata fooliumiga. Aseta pott pliidile madalamale temperatuurile ja lase 60 minutit vaikselt suitseda. Jälgi, et suitsulaastud poti põhjas ikka suitsu annaksid. Pane ahjuplaadile kartulisektorid, lisa Härmavili porgand, mais, hernes köögiviljasegu. Lisa oliiviõli, soola, pipart ja pane 40 minutiks ahju küpsema.

Head isu!

Härmavili instagrammi kontolt leiab palju inspireerivaid toiduelamusi. 

Vaata ka eelmisi kevadisi värvikaid ja vitamiinirakkaid gurmeekooli retsepte. 

ROHELISE HERNE KOOKOSPIIMASUPP JUUSTUSE KÜÜSLAUGUSAIAGA

KIRSISTRUUDEL ONU ESKIMO KOOREJÄÄTISEGA

LILLKAPSA-KARTULIPÜREE AHJUSUUPISTE JUUSTU TEKI ALL

VÄRVIKAS VOKIROOG KANA JA KREVETTIDEGA