Reklaam sulgub sekundi pärast

4 KODUST NIPPI kuivade huulte niisutamiseks

Paratamatult toovad tuulised kevadilmad endaga kaasa kuivad huuled. Sageli tundub, et ka hügieenilised huulepulgad ei aita. Kuivade huulte ravimiseks ja ennetamiseks on kõige parem nipp nende kaitsmine. Nimelt ei ole huultes rasunäärmeid, mis toodaksid kaitsvat rasva. Lisaks sellele on huuled peaaegu alati paljad ning vastuvõtlikud ilmastikuoludele.

Huulte kaitsmiseks tasuks valida hügieeniline huulepulk, mille koostisainete loend on võimalikult lühike. Sellisel juhul ei sisalda toode ärritavaid ega allergiat tekitavad aineid. Huuli saab niisutada ja kaitsta ka vaseliiniga. Kui põhitõed on korras, võib huuli hellitada ka koduste nippidega. Muuhulgas tasub proovida neid allpool toodud asju: 

1. Kurk

Külmad kurgiviilud toimivad ideaalselt silmadel, kuid rahustav ja niisutav kurk on hea ka huultele, sest koosneb peamiselt veest. Lisaks sisaldab kurk C-vitamiini. Purusta paar kurgiviilu ja aseta tekkinud segu mõneks minutiks huultele.

2. Aaloe

Aaloe on üks looduslik naha pehmendaja ja sellega võib ravida ka huuli. Säilita taime lehe seest saadud geeli külmkapis õhukindlas purgis. Määri geeli igapäevaselt huultele. 

3. Rohelise tee kotid

Roheline tee sisaldab antioksüdante ja tanniini, mis niisutavad nahka. Aseta teekott kuuma vee sisse, lase jahtuda ja seejärel pane mõneks minutiks huultele. 

4. Roosilehed ja piim

Segu võib kõlada küll kummaliselt, kuid roosilehed sisaldavad E-vitamiini ning piimhape koorib nahka ja selles sisalduv rasv niisutab. Aseta mõned roosilehed toorpiima sisse paariks tunniks ligunema. Kui roosilehed on piimast läbi imbunud, purusta need ning määri huuled seguga kokku. Lase mõjuda 20 minutit ning loputa külma veega. 

allikas: Women's Health